Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da 4 siyasetçiye saldırı - 6 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
26 Nisan 2024 Cuma

Berlin, asya kaplanı sivrisineklerine savaş açtı

Berlin, Almanya'da görülmeye başlanan ve virüs taşıyan asya kaplan sivrisineğine karşı harekete geçti.

Avrupa'da iklim değişikliği nedeniyle sivrisinek kaynaklı hastalıkların yayılması konusunda uzmanlar uyarıda bulunuyor. Asya kaplan sivrisineği olarak bilinen ve çeşitli hastalıkları taşıyan sivrisinek türü, Berlin'in Treptow-Köpenick bölgesinde de görülmeye başlandı. Bu tür, ilk kez 2021 yılında Treptow'da bir bahçede tespit edildi ve bölgedeki bahçelerde yapılan incelemeler sonucunda bahçıvanlar bu konuda bilgilendirildi.

Yok edilmesi mümkün değil

Biyolog Tim Kühnlenz, asya kaplan sivrisineklerinin üreme alanlarının su birikintileri, saksılar veya yağmur varilleri gibi yerler olduğunu ve bu alanların temizlenmesi veya kapatılmasıyla sivrisineklerle mücadele edilebileceğini belirtti. Ancak, bu sivrisinek türünün tamamen yok edilmesinin mümkün olmadığını da ekledi. Sol Parti Meclis Üyesi Carolin Weingart, asya kaplan sivrisineğinin çok saldırgan olduğunu ve gün içinde sık sık insanları soktuğunu ifade etti. Yerli sivrisinek türlerinin aksine, bu türün günün her saatinde aktif olduğuna dikkat çekti.

Henüz asya kaplan sivrisineği kaynaklı hastalık rapor edilmedi

Almanya'da şu ana kadar asya kaplan sivrisineği kaynaklı bir hastalık vakası rapor edilmemiş olsa da, uzmanlar bu türün taşıdığı hastalıkların, dang humması ve sıtma gibi, Kuzey Avrupa, Amerika, Asya ve Avustralya'nın daha önce etkilenmemiş bölgelerine ulaşabileceğini öngörüyor. Prof. Rachel Löwe, sivrisinek kaynaklı hastalıkların önümüzdeki yıllarda bu bölgelerde salgınlar yaratabileceği konusunda uyarıyor.

Asya kaplan sivrisineği, dang humması gibi hastalıkları taşıyor ve 2023 itibarıyla İtalya, Fransa, İspanya, Malta, Monako, San Marino, Cebelitarık, Lihtenştayn, İsviçre, Almanya, Avusturya, Yunanistan ve Portekiz dahil olmak üzere 13 Avrupa ülkesinde yerleşik bir tür haline gelmiş durumda.

Geri Dön 26 Nisan 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN