Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Mart 2024 Çarşamba

Bavyera’da frengi alarmı: Vakalar yüzde 52,5 arttı

Almanya'nın Bavyera eyaletinde, frengi vakalarındaki yüzde 52,5'lik artış endişelere yol açtı.

Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) verilerine göre, 2010'dan bu yana Almanya genelinde frengi vakaları sürekli artış gösteriyor. Bu artış, özellikle Köln, Berlin, Frankfurt gibi büyük şehirlerde daha belirgin.

Bavyera Eyalet Sağlık ve Gıda Güvenliği Dairesi (LGL), Bavyera'daki vakaların büyük bir kısmının erkeklerle seks yapan erkekler arasında görüldüğünü, heteroseksüel ilişkiler yoluyla bulaşan vakaların sayısının ise 2003'ten 2023'e kadar yaklaşık iki kat arttığını belirtiyor. Cinsel yolla ve kan teması yoluyla bulaşabilen frengi, 2001'den bu yana Enfeksiyondan Korunma Yasası kapsamında rapor ediliyor ve 2023 yılında Bavyera'da yaklaşık 1.400 vaka bildirildi.

Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi Dermatoloji ve Alerji Kliniği’nden Dr. Stefan Zippel, erken teşhisin önemine dikkat çekerek, tedavi edilmediği takdirde frenginin ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini, tarihte birçok ünlü ismin bu hastalık sonucu öldüğünü hatırlattı.

Ayrıca, Dr. Zippel cinsel yolla bulaşan diğer hastalıklar konusunda da toplumun bilgilendirilmesinin önemini vurguladı.

Geri Dön 20 Mart 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN