Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Aralık 2023 Çarşamba

Bavyera, faks makinelerinin fişini çekti

Almanya’da Bavyera Eyaleti Dijitalleşme Bakanı Fabian Mehring (Freie Wähler) idaredeki son faks makinelerini de kaldırmak istiyor.

Mehring, “Bavyeramız yüksek teknolojiye sahip bir eyalet. Bu nedenle ülke çapında liderliği ele almalı ve kamu yönetiminde faksın fişini çeken ilk eyalet olmalı" dedi.

Bakanlıklarda ve bağlı devlet dairelerinde hâlâ 4 bin faks makinesinin bulunduğunu belirten Mehring, “Faks artık güncel değil ve başka bir zamandan kalma. Veri korumayla ilgili sorunlar ne olursa olsun, birçok kişi için faks makineleri uzun süredir dijital dönüşümde geri kalmışlığın sembolü olmuştur.” dedi.

Bakanlıkların avukatları ve teknisyenleri faks makinelerinin kullanımının etkin bir şekilde sonlandırılması için idari düzenlemede değişiklik yapılması gerekip gerekmediğinin inceleyecek.

Mehring, ”Bavyera’daki resmi dairelerden faks göndermeyi yasakladığımız anda, bu inovasyonu hızlandırıcı rol oynayacak dijitalleşme lehine hareket etme yönünde baskı yaratacaktır" dedi.

Dijital 'devrim': Faks makineleri emekli oluyor

Almanya’da Federal Meclis Bütçe Komisyonu, artık Federal Meclis binalarındaki tüm faks makinelerinin en geç 30 Haziran 2024 tarihine kadar sökülmesine karar verdi.

O zamana kadar 'faks makinelerinin hâlâ kullanıldığı' alanlardaki tüm faaliyetlerin tamamen dijital ortamda yürütülmesi gerekecek. 

FDP'li Torsten Herbst, Bild gazetesine verdiği demeçte, “Federal Meclis’te hâlâ çok sayıda faks makinesinin bulunması bir anakronizmdir. (Anakronizm: Nesne veya olayların kendi gerçek zaman ve mekânlarından kopartılıp farklı bir çerçeveye oturtulması olarak değerlendirilmesi). Dijitalleşme çağında bunlar tamamen gereksiz. Federal Meclis'e gelen ziyaretçiler faks makinesi görünce şaşırıyor. Bu sadece para ve kağıt tasarrufu sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda Federal Meclis yönetiminin işini de kolaylaştırıyor.” dedi.

Faks makinelerinin emekli olacağı kararının alındığı (17 Kasım) Federal Meclis Bütçe Komisyonu’nun 66'ncı toplantısına ilişkin başvuru da faks yoluyla yapıldı. 

Görünen o ki Almanya’da milletvekilleri hâlâ faks göndermeyi bırakamıyorlar.

Her ihtimale karşı - dijital bir saldırı gibi bir durumda- atılan faks makinelerinden birkaçının Federal Meclis'in bodrumunda saklanması planlanıyor.

Kasım ayında, Frankfurt Üniversitesi Hastanesi'nin internet sitesi bir hacker saldırısına uğradı. E-posta adreslerinin çoğu artık çalışmıyor. Yaklaşık 7 bin 500 çalışanın ağırlıklı olarak mektup ve notlarla çalışmak zorunda kaldı. Bu durumda faks makineleri birdenbire yeniden kullanılmaya başlanmıştı.

Geri Dön 27 Aralık 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN