Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
17 Ağustos 2023 Perşembe

Balkonlara güneş paneli dönemi

Almanya'da balkonlar güneş panellerine açılıyor. Onaylanan tasarıya göre; ev sahiplerinin balkonlarına güneş paneli monte etmesi kolaylaştırılacak.

Almanya'da yaz tatilinin sonrasında hükûmet, SPD, Yeşiller ve FDP'den oluşan trafik ışığı koalisyonu, yenilenebilir enerjiye yönelik yatırımları artırmayı amaçlayan ve ev sahiplerinin balkonlarına güneş panelleri monte ederek enerji üretmelerini kolaylaştıran "Solarpaket I" adlı yasa tasarısını onayladı.

Daha az bürokrasi, daha fazla güneş enerjisi

Tasarının temel ilkesi 'daha az bürokrasi, daha fazla güneş enerjisi' olarak özetleniyor. Bu tasarıya göre, elektrik sözleşmesi bulunan şebekelerden izin almadan ev sahipleri ve kiracılar balkonlarına güneş panelleri yerleştirebilecekler. Halihazırda, güneş panelleri en fazla 600 watt üretim yapabiliyordu, ancak yeni tasarıyla bu sistemler gelecekte 2 bin watt'a kadar enerji üretebilecekler.

Tarım alanları da yenilenebilir enerjiye açılacak

Yeni yasa, balkonların yanı sıra tarım alanlarının da yenilenebilir enerji (güneş, rüzgar vb.) kullanımına açılmasını öneriyor. Ayrıca, bu yasa ile ısı planlaması tüm eyaletler için zorunlu hale gelecek. 100 binden fazla nüfusa sahip büyük şehirler, en geç Temmuz 2026'ya kadar, küçük şehirler ve belediyeler ise Temmuz 2028'den itibaren bu tür bir plan sunmak zorunda kalacaklar. Nüfusu 10 binden az olan belediyeler, komşu belediyelerle işbirliği yapma fırsatına sahip olacaklar.

Bu düzenlemelerin ana hedefi, Almanya'nın elektrik tüketiminde yenilenebilir enerjinin payını 2030 yılına kadar yüzde 80'e çıkarmak. Uzmanlara göre, bu tür bir elektrik santrali balkonlarda kurularak yıllık elektrik giderlerinde yüzde 10 ila 20 arasında tasarruf sağlanabilir.

Geri Dön 17 Ağustos 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN