Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Haziran 2024 Salı

Bakanlık bürokrasi çılgınlığına karşı harekete geçti

Alman bürokrasisinin ülkede yaşayanları ve yatırım yapmak isteyenleri bezdirmesi üzerine hükûmet harekete geçti.

Bakanlık bürokrasi çılgınlığına karşı harekete geçti

Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann (FDP), Bürokrasiyi Rahatlatma Yasası IV'ü hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bakan, geçtiğimiz günlerde 22 milyon avroluk bürokrasi karşıtı bir düzenlemeyi duyurdu.

Alman şirketler ve yabancı yatırımcılar, Almanya’daki karmaşık yönetmeliklerden şikayetçi. Bazı şirketler, bu durumdan dolayı Almanya'dan taşınma kararı alıyor. Almanya Orta Ölçekli Ekonomi Birliği'nin araştırmasına göre, geçen yıl şirketlerin yüzde 26'sı işletmesini kapatmayı, yüzde 22'si ise yurt dışına taşımayı düşündü.

Avrupa'nın en büyük kimya şirketi BASF, Almanya'daki üretim tesislerini kapatarak yatırımlarını Çin'e kaydırma kararı aldı. Şirket, Çin'de büyük ölçekli yeni bir tesise 10 milyar avro yatırım yapacak ve Ludwigshafen'daki üretimin bir kısmını kapatacak. Ayrıca, Çin’de yeni personel alımına başlayacak.

BASF'in Almanya'dan ayrılma kararının arkasında, artan elektrik fiyatları, bürokrasi, sosyal güvenlik primleri, yüksek ücretler, azalan çalışma saatleri ve vasıflı işçi sıkıntısı gibi nedenler bulunuyor.

Geri Dön 11 Haziran 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN