Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
27 Haziran 2024 Perşembe

Ayrımcılık Raporu: Şikâyetler rekor tazeledi

Etnik köken ve ırkçılık konusundaki ayrımcılık şikâyetleri 2019'a göre üç kat arttı.

Almanya'da “2023 Ayrımcılık Raporu”na göre, ayrımcılık şikayetleri 2022'ye kıyasla yüzde 22 artarak 10 bin 772'ye ulaştı. Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Ferda Ataman, bu sayının rekor seviyede olduğunu belirtti ve durumu endişe verici buldu. Ataman, "Daha önce bu kadar çok kişi ayrımcılık konusunda bize başvurmadı. Toplumsal kutuplaşma ve radikalleşme artıyor. Durum çok ciddi" dedi.

Milyonlarca kişinin Almanya'daki geleceği konusunda endişeli olduğunu vurgulayan Ataman, bu endişelere odaklanılması gerektiğini söyledi. Birçok ayrımcılık vakasının bildirilmediğini veya Eşit Muamele Yasası kapsamına girmediğini belirterek, yasanın reforme edilmesi çağrısında bulundu.

Müslüman karşıtı ırkçılıkla ilgili şikayetlerin de arttığını belirten Ataman, "Federal hükûmetin nefret ve ırkçılığa karşı kararlı bir şekilde harekete geçmesini bekliyorum. Kimse ayrımcılık konusunda yalnız bırakılmamalı. Siyasetçilerin insanları koruması gerek" dedi.

Etnik köken ve ırkçılık konusundaki ayrımcılık şikâyetleri 2019'a göre üç kat arttı. Bu şikayetler 2019'da 1.076, 2020'de 2.101, 2021'de 2.080, 2022'de 2.282 ve 2023'te 3.429 olarak kayda geçti.

Ayrımcılık şikâyetlerinin dağılımı şu şekilde:

- İş piyasasında 2 bin 646 şikâyet

- Hizmet ve ürünlere erişimde 1.525 şikâyet

- Devlet dairelerinde 1.146 şikâyet

- Kamusal alanda 840 şikâyet

- Eğitimde 533 şikâyet

- Polis ve yargıda 444 şikâyet

- Konut edinmede 325 şikâyet

Geri Dön 27 Haziran 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN