Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
31 Ocak 2024 Çarşamba

"Avrupa'nın çamaşır makinası"

Almanya'da son dönemde mafya faaliyetlerindeki artış dikkat çekiyor. Ülkede yılda 100 milyar avrodan fazla para aklandığı tahmin ediliyor.

"Avrupa'nın çamaşır makinası"

Son dönemde İtalyan mafyasının Almanya'daki faaliyetleri önemli bir artış gösterdi. Federal İçişleri Bakanlığı'nın Yeşiller Partisi'nin soru önergesine verdiği bilgiye göre, Almanya'da kalıcı olarak yaşayan 1.003 İtalyan mafya üyesi bulunuyor. Bu üyeler, özellikle gastronomi, gıda ticareti ve motorlu taşıt sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Bakanlık raporuna göre, mafya üyeleri başta yasa dışı uyuşturucu ticareti olmak üzere, vergi kaçakçılığı ve kara para aklama gibi suçlara karışıyor ve bu suçlardan yaklaşık 2,3 milyon avro gelir elde ediliyor.

"Avrupa'nın çamaşır makinası"

Ancak, bakanlık mafya aleyhine açılan ceza davaları veya elde edilen kâr miktarı konusunda net bir veri paylaşmadı. Yeşiller Partili Meclis Grubu Başkanı Marcel Emmerich, mafyanın Almanya'da etkin bir şekilde örgütlendiğini belirterek, kara para aklamanın önüne geçmek için federal ve eyalet hükûmetlerinin daha yakın bir işbirliği yapması gerektiğini vurguladı.

Emmerich, Almanya'nın suçlular için 'Avrupa'nın çamaşır makinası' olduğunu söyledi. Almanya’da her yıl 100 milyar avronun üzerinde paranın aklandığının tahmin edildiğine atıfta bulunan Emmerich, "Kara para aklamaya, organize suça dayalı finans ağlarına karşı daha kararlı adımlar atmak istiyorsak, federal ve eyalet hükümetlerinin birlikte daha yakın çalışması gerekiyor" dedi.

 

Geri Dön 31 Ocak 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN