Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Haziran 2024 Salı

Avrupa seçimlerinde AfD endişesi

Avrupa Parlamentosu seçimleri yaklaşırken, Almanya'da aşırı sağcı AfD partisinin olası başarısı endişe yaratıyor.

Avrupa seçimlerinde AfD endişesi

Sanayi temsilcileri ve sendikalar, AfD'nin kazanmasının ekonomiye ve refaha büyük zarar vereceği uyarısında bulunuyor. Alman Sanayiciler Birliği (BDI) Başkanı Siegfried Russwurm, demokrasi karşıtlarının güçlenmesinin somut bir tehlike oluşturduğunu belirtti. Russwurm, 6-9 Haziran tarihlerinde yapılacak seçimlerin, Almanya'nın açık bir Avrupa'da gelişimini sürdürüp sürdüremeyeceği konusunda kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Almanya'nın Avrupa Birliği olmadan finansal açıdan daha kötü durumda olacağını, somut verilerle kanıtlayabileceklerini söyledi.

DGB: AfD asgari ücreti değil, daha fazla kâr hedefliyor

Alman Sendikalar Birliği (DGB) Başkanı Yasmin Fahimi de AfD'nin kazanmasının büyük ekonomik sorunlar yaratacağını ifade etti. Fahimi, partinin çalışanları değil, piyasa çıkarlarını savunduğunu belirterek, "AfD asgari ücreti değil, daha fazla kâr hedefliyor. Güçlü toplu iş sözleşmeleri yerine keyfi ödemeleri savunuyor" dedi. Fahimi, AfD'nin zaferinin Almanya'yı derin bir resesyona sürükleyebileceği, milyarlarca gayri safi milli hasılayı ve milyonlarca istihdamı kaybetmeye neden olabileceği uyarısında bulundu.

Son anketler, AfD'nin oy oranının yüzde 14 ile 15 arasında olduğunu gösteriyor. Bu durum, sanayi ve ticaret dünyası ile sendikaların endişelerini artırıyor.

Geri Dön 04 Haziran 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN