Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
15 Nisan 2024 Pazartesi

Art arda İran-İsrail açıklamaları

İran ile İsrail arasında gerilimin tırmanmasının ardından Almanya'dan; başbakan, cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanlığı düzeyinde açıklamalar geldi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Çin ziyareti sırasında İran'ın son zamanlardaki İsrail'e yönelik hava saldırılarını sert bir dille eleştirdi. Çongçing kentinde bulunan Scholz, gazetecilere yaptığı açıklamada, İran'ın bu saldırılarını kınadıklarını ve bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Scholz, saldırıların gerilimi artırdığını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. Ayrıca, İran'ı bu yoldan vazgeçmeye çağırdı ve gerilimin tırmanmaması gerektiğini dile getirdi.

Scholz, konunun son 48 saat içinde en önemli gündem maddesi olduğunu belirtti ve hükümet olarak durumu yakından izleyeceklerini ve değerlendireceklerini söyledi. Ayrıca, G7 ülkeleriyle de bu konuda temas kuracaklarını ve gerilimin daha fazla artmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Başbakan Scholz, İsrail ile dayanışma içinde olduklarını da vurguladı.

Dışişleri: İran'ı terk edin

Almanya Dışişleri Bakanlığı, İran'daki Alman vatandaşlarını ülkeden ayrılmaları konusunda uyardı. Tahran ile İsrail arasındaki gerilimin artması riskine dikkat çekildi ve vatandaşların tutuklanma veya sorgulanma riski altında olabileceği belirtildi. Hava, kara ve deniz ulaşım yollarının etkilenebileceği vurgulandı.

Steinmeier ile Herzog görüştü

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, İsrailli mevkidaşı Isaac Herzog ile telefon görüşmesi yaptı. Steinmeier, İran'ın saldırılarını kınadı ve İsrail'in güçlü hava savunmasının önemini vurguladı. Herzog ise ülkesindeki durumu ve devam eden istişareleri aktardı.

Geri Dön 15 Nisan 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN