Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Nisan 2024 Çarşamba

Araştırma: Fazla mesai sağlığınız için zehir

Almanya'da Hans Böckler Vakfı, aşırı çalışmanın sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, uzun çalışma saatlerinin zararlarına işaret etti.

Araştırma: Fazla mesai sağlığınız için zehir

Vakıf, Birlik Meclis Grubu'nun esnek çalışma saatleri talebine karşı çıkarak, günde 10 saatten veya haftada 40 saatten fazla çalışmanın sağlık için tehlikeli olduğunu vurguladı. Uzun süreli çalışmanın, çeşitli sağlık sorunlarına ve artan kaza riskine yol açtığı belirtildi.

Birlik partileri (CDU/CSU), hükûmeti esnek çalışma saatleri konusunda yetersiz kalmakla eleştirdi ve Avusturya, İrlanda ve Slovenya örneklerine atıfta bulunarak, haftalık maksimum çalışma süresi uygulamasının benimsenmesini önerdi. Ancak Hugo Sinzheimer Enstitüsü'nden İş Hukuku Avukatı Amélie Sutterer-Kipping, mevcut Çalışma Saatleri Kanunu'nun zaten yeterli esnekliği sağladığını ve bu yöndeki değişikliklerin gereksiz ve sorumsuzca olduğunu ifade etti.

Çalışanlar ortalama 31 saat fazla mesai yaptı

Federal İstatistik Dairesi'nin verilerine göre, 2022'de Alman çalışanlar ortalama 31 saat fazla mesai yaptı, bunun 14 saati ücretliyken, 17 saati ücretsizdi. Böckler Vakfı'nın araştırması, çalışanların büyük çoğunluğunun iş gününü en geç saat 18.00'de sonlandırmak istediğini ortaya koydu.

Lindner: Diğer Avrupa ülkelerinden daha az çalışıyoruz

FDP'nin fazla mesai için vergi teşviki önerisi tartışmaları kızıştırdı ve Alman Sendikalar Federasyonu (DGB) bu fikri eleştirdi. Maliye Bakanı Christian Lindner ise, Almanya'nın diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha az çalıştığını ve bu durumun ekonomi için bir sorun teşkil ettiğini belirtti. Lindner, diğer ülkelerde insanların Almanya'dan daha fazla çalıştığını söyleyerek, yıllık çalışma saatlerindeki açığın kamu yatırımlarındaki eksiklikten daha büyük bir problem olduğunu dile getirdi.

Geri Dön 24 Nisan 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN