Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
26 Haziran 2024 Çarşamba

Araç içinde bırakılan köpek sıcaktan öldü

Almanya'nın Saksonya eyaletinde, Zwickau şehrinde araç içinde bırakılan bir Alman çoban köpeği aşırı sıcak ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybetti.

Araç içinde bırakılan köpek sıcaktan öldü

Yoldan geçen vatandaşların aracın içindeki köpeği fark ederek polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araç içindeki sıcaklığın 45 dereceye ulaştığını belirledi. Pencereyi kırarak köpeği çıkartan ekipler, tamamen susuz kalan köpeğin veterinere götürüldüğünü ancak burada öldüğünü açıkladı. 68 yaşındaki köpek sahibi hakkında Hayvan Refahı Yasası'nı ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Zwickau polisi, hayvan sahiplerinin yaz sıcaklarında evcil hayvanlarını asla arabada yalnız bırakmamaları gerektiğini vurguladı. Sıcak bir araç içinde birkaç dakikanın bile hayvanlar için tehlikeli olabileceği uyarısında bulunarak, sadece pencerelerin biraz açılmasının yeterli olmadığını hatırlattı.

ADAC: Araçta kesinlikle evcil hayvan bırakmayın!

Yazın evcil hayvanlarıyla seyahat etmek isteyenlere yönelik ADAC'tan yapılan uyarılarda şu ifadelere yer verildi:

Araçtaki sıcaklık dış sıcaklığın 10 °C'den fazla altında olmamalı. Bu da, dış sıcaklık 30 °C olduğunda klimanın en düşük 20 °C'ye ayarlanması gerektiği anlamına geliyor. Dört ayaklı yol arkadaşlarınıza sık sık su verin ve camları tamamen açık bırakmaktan kaçının. Rüzgâr köpeklerde göz enfeksiyonlarına neden olabilir.

Köpeklerin ter bezlerinin soğutma işlevi görmediğini, bu nedenle sıcak çarpmasına daha duyarlı olduklarını belirten ADAC, "Sıcak günlerde arabanın içi hızla ısınır ve bu durum köpekler için hayati tehlike oluşturabilir. Dış sıcaklık sadece 20 °C olsa bile kapalı bir araç bir saat içinde 46 °C'ye kadar ısınır. Bu nedenle ilkbahar ve sonbahar ayları arasında köpekler ve kediler araçta asla yalnız bırakılmamalıdır." denildi.

Sıcak çarpması belirtileri ve ilk yardım

Köpeğinizin sıcak çarpması belirtileri arasında dilini dışarıda bir şekilde nefes nefese kalması, kulaklarının içinin kızarması ve huzursuzluk yer alır. Bu belirtiler görüldüğünde hemen aracı durdurarak köpeği gölge ve serin bir yere götürmek, içecek su vermek ve soğuk suyla serinletmek gereklidir. Ciddi belirtiler ortaya çıktığında ise acilen bir veterinere başvurulmalıdır.

Sıcakta köpeği arabada bırakmanın cezası

Sıcak havalarda köpeği arabada bırakmak Almanya'da cezai bir suçtur. Köpeğin bu nedenle hayatını kaybetmesi durumunda, Hayvan Refahı Kanunu'nun 17. Maddesi’ne göre sorumlular 3 yıla kadar hapis veya para cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Geri Dön 26 Haziran 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN