Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Mart 2024 Cuma

Anket: Wagenknecht AfD’den değil, soldan oy çalacak

Almanya'da gerçekleştirilen son kamuoyu araştırması, Sahra Wagenknecht'in liderliğindeki BSW partisinin, aşırı sağcı AfD'den neredeyse hiç oy alamayacağını gösterdi.

RTL/n-tv için Forsa tarafından yapılan Trendbarometer anket sonuçlarına göre, eğer bu pazar federal seçimler yapılırsa, Sahra Wagenknecht İttifakı’na (BSW) oy verecek olanların sadece yüzde 5'i bir önceki seçimde AfD'yi desteklemiş. BSW'nin seçmen kitlesi daha çok sol siyasi spektrumdan geliyor: yüzde 26'sı önceki seçimlerde Sosyal Demokrat Parti'ye (SPD), yüzde 21'i Sol Parti'ye, yüzde 11'i Hristiyan Demokrat Birlik (CDU/CSU) ve yüzde 10'u Yeşiller'e oy vermiş.

BSW lideri Wagenknecht, partisinin radikal sağ seçmenler için 'saygın bir adres' olma amacında olduğunu belirtmiş olsa da, Forsa Başkanı Manfred Güllner'in vurguladığı üzere, partiye destek verenlerin büyük bir kısmı sol siyasi kamptan geliyor ve bu durum Doğu Almanya'da Batı'ya kıyasla daha belirgin.

Ankette, eğer pazar günü seçim olsa, CDU/CSU'nun yüzde 31 ile oy oranını artıracağı, SPD'nin de yüzde 15 ile oy oranını bir puan artıracağı görülüyor. Yeşiller yüzde 14, AfD yüzde 17, FDP yüzde 5, BSW yüzde 4, Hür Seçmenler ve Sol Parti ise yüzde 3 oy alacak.

Alman halkının yarısından fazlası (yüzde 57), Rusya'nın Ukrayna'ya karşı sürdürdüğü savaşı Almanya için en önemli konu olarak görüyor. Bu konuyu, ekonomik durum (yüzde 28), federal hükûmetin performansı (yüzde 27) ve Orta Doğu'daki çatışmalar (yüzde 18) izliyor.

Geri Dön 08 Mart 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN