Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
21 Haziran 2024 Cuma

Amazon'dan Almanya'ya dev yatırım

Amazon, açıkladığı 10 milyar avroluk yeni yatırım planıyla birlikte, Almanya'ya yönelik yatırım miktarını 17,8 milyar avroya yükseltecek.

Amazon, Almanya'ya 10 milyar avro değerinde yeni bir yatırım planı duyurdu. Bu ek yatırımla birlikte, geçen ay açıklanan 7,8 milyar avro değerindeki yatırım planı da dahil olmak üzere toplam yatırım miktarı 17,8 milyar avroya ulaşacak.

Amazon Web Services (AWS), 2026 yılı sonuna kadar Almanya'nın güneyindeki projelerine 8,8 milyar avro harcayacak. Geriye kalan 1 milyar avroluk yatırım bütçesi ise lojistik, robot teknolojileri ve yeni ofis alanlarının inşasında kullanılacak. Şirket, Berlin'de yeni bir ofis binası inşa ederken, Münih'te de büyük bir idari merkez açmayı planlıyor.

AWS ayrıca, geçen ay duyurulan yatırım planları kapsamında Brandenburg eyaletinde 2025 sonuna kadar veri merkezleri kurmayı hedefliyor.

Binlerce kişi istihdam edilecek, Scholz memnun

Bu yeni yatırımlarla birlikte Amazon, Almanya'da binlerce kişiyi istihdam edecek. 2023 sonunda 36 bin olan tam zamanlı çalışan sayısının, bu yılın sonunda 40 bine ulaşması bekleniyor. Başbakan Olaf Scholz da Amazon'un Almanya'ya yaptığı bu büyük yatırımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Amazon, Almanya'da 17,8 milyar avro yatırım yapıyor. Çünkü Almanya iş merkezi olarak cazip bir ülke!" dedi ve hükûmet olarak Almanya'nın rekabet gücünü artırmak için çalıştıklarını belirtti.

Geri Dön 21 Haziran 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN