Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Ağustos 2023 Çarşamba

Almanya'ya iltica başvurularında patlama

Almanya'ya Türkiye'den yapılan iltica başvuruları, geçen yılın aynı dönemine nazaran yüzde 203 arttı.

Federal Göç ve Mülteci Dairesi'nin (BAMF) verilerine göre, Almanya'ya Türkiye'den yapılan iltica başvuruları bu yılın ilk yedi ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 203 oranında arttı.

BAMF'ın açıklamasına göre, 2023'ün ocak-temmuz döneminde Almanya'ya iltica başvurusu yapan kişi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 78,1 artış gösterdi. Bu dönemde 175,272 kişi iltica talebinde bulunurken, bunların içinde 13 bin 808 başvuru Almanya'da doğan 1 yaşından küçük çocuklar için yapıldı.

İltica başvurularında Suriyeliler 51 bin 692 kişi ile ilk sırayı alırken, Afganlar 31 bin 334 kişi ile ikinci sırayı paylaştı. Ancak en dikkat çeken artış Türkiye'den yapılan başvurularda oldu. Ocak-Temmuz arası dönemde Türkiye'den toplam 23 bin 846 iltica başvurusu yapıldı. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 202,9'luk bir artış anlamına geliyor.

BAMF, bu yıl içinde toplam 153,912 kişinin iltica başvurusunu inceledi ve bunların yüzde 51,7'sine mülteci veya koruma statüsü verildi. 2022'nin aynı döneminde ise ülkeye iltica başvurusu yapan kişi sayısı 98,395'ti.

Geri Dön 09 Ağustos 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN