Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
17 Mayıs 2024 Cuma

Almanya'nın ekonomik büyüme tahmini düşürüldü

Almanya'nın ekonomik büyüme tahmini, zayıf dış talep, durgun özel tüketim ve yatırımlar nedeniyle yüzde 0,3'ten yüzde 0,1'e indirildi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Avro Bölgesi'nde bu yılki ekonomik büyüme beklentisini yüzde 0,8 seviyesinde tutarken, gelecek yıl için yüzde 1,4'e indirdi. AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2024 İlkbahar" raporuna göre, AB ekonomisinin 2024'te yüzde 1, 2025'te yüzde 1,6, Avro Bölgesi ekonomisinin ise 2024'te yüzde 0,8 ve 2025'te yüzde 1,4 büyümesi öngörülüyor.

Bir önceki "Kış" raporunda, AB'nin 2024'te yüzde 0,9, 2025'te yüzde 1,7, Avro Bölgesi'nin ise 2024'te yüzde 0,8, 2025'te yüzde 1,5 büyüyeceği tahmin edilmişti. Raporda, Almanya'nın bu yıl yüzde 0,1, gelecek yıl yüzde 1,4, Fransa'nın bu yıl yüzde 0,7, gelecek yıl yüzde 1,3, İtalya'nın bu yıl yüzde 0,9, gelecek yıl yüzde 1,1, İspanya'nın bu yıl yüzde 2,1, gelecek yıl yüzde 1,9 büyüyeceği öngörülüyor.

Enflasyonun geçen yıl AB'de yüzde 6,4, Avro Bölgesi'nde yüzde 5,4 olduğu belirtilen raporda, bu yıl enflasyonun AB'de yüzde 2,7, Avro Bölgesi'nde yüzde 2,5'e gerileyeceği, 2025'te ise AB'de yüzde 2,2, Avro Bölgesi'nde yüzde 2,1 seviyesinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Almanya'nın ekonomik büyüme tahmini düşürüldü

Almanya'nın ekonomik büyüme tahmini, zayıf dış talep, durgun özel tüketim ve yatırımlar nedeniyle yüzde 0,3'ten yüzde 0,1'e indirildi. Alman ekonomisinin 2025'te ise yüzde 1 büyümesi bekleniyor. Alman ekonomisi, 2 yıllık durgunluk döneminin ardından yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,2 büyüme kaydederek teknik resesyona girmekten kurtulmuştu. Ancak imalat sektöründeki kalıcı zayıflık nedeniyle kırılganlığını koruyor.

Alman hükûmeti, 2024 için daha önce yüzde 0,2 olarak açıklanan resmi büyüme beklentisini 24 Nisan'da yüzde 0,3'e yükseltmişti. Raporda, büyümenin özel tüketimin hızlanmasından kaynaklandığı belirtilerek, "Reel ücret ve istihdam artışının harcanabilir gelirlerdeki artışı sürdürmesi nedeniyle bu yıl ve gelecek yıl ekonomik faaliyetteki büyümenin büyük ölçüde özel tüketimin istikrarlı genişlemesinden kaynaklanması bekleniyor" ifadesi kullanıldı.

Raporda, güçlü tasarruf eğiliminin özel tüketimi kısıtladığı, yatırım artışının hız kestiği ve konut inşaatındaki olumsuz döngünün yavaş toparlanmasının beklendiği bildirildi. Kredi koşullarının iyileşmesinin öngörüldüğü ve piyasaların daha kademeli bir faiz indirimi beklentisinde olduğu ifade edildi.

Geri Dön 17 Mayıs 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN