Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
27 Haziran 2024 Perşembe

Almanya'dan 'bölgesel savaş' uyarısı

Gazze-Lübnan-İsrail'de ipler geriliyor. Tüm diplomatik yolların kullanılması gerektiğini belirten Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, bölgesel bir savaşın önlenmesi çağrısında bulundu.

Almanya'dan 'bölgesel savaş' uyarısı

Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un Orta Doğu'ya yaptığı sekizinci ziyaret, bölgedeki ciddi gerilimleri yeniden gündeme getirdi. Baerbock, Gazze'deki acıların sona ermesinin Hamas'ın elinde olduğunu vurgularken, İsrail'in politikalarını da eleştirdi. Tüm diplomatik yolların kullanılması gerektiğini belirten Baerbock, bölgesel bir savaşın önlenmesi çağrısında bulundu.

'Bölgesel savaş' uyarısı

Baerbock, İsrail ve Lübnan'daki tarafların ateşkes çabalarını reddetmeleri hâlinde, bölgesel bir savaş çıkma tehlikesine dikkat çekerek, "Bunun hayal bile edemeyeceğimiz boyutları olabilir" dedi. İsrail ve Lübnan'daki tarafların ateşkesi reddetmesi durumunda, çatışmaların daha da derinleşebileceği konusunda uyardı. Baerbock, İran'ın bu süreçte kilit bir rol oynadığını belirterek, İran hükûmetine kimsenin bu savaşı istemediğini anlatmanın önemine değindi.

Gazze'ye 19 milyon avro ek yardım

Gazze'de ateşkesin sağlanmasının kuzey cephesini de sakinleştireceğini ifade eden Baerbock, Almanya'nın Gazze'ye 19 milyon avro ek insani yardımda bulunacağını açıkladı. Bu ek yardımla birlikte Almanya'nın Filistin'e yaptığı insani yardım 312 milyon avroya ulaştı.

 

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da geçtiğimiz günlerde İsrail'in Gazze'deki eylemlerini ve Rusya-Ukrayna savaşının 3. Dünya Savaşı'na yol açabileceğini belirterek, dünya kamuoyunun bu senaryoyu ciddiye alması gerektiğini vurguladı.

Geri Dön 27 Haziran 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN