Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
02 Temmuz 2024 Salı

Almanya'da temmuz ayında neler değişecek?

Almanya'da temmuz ayında bir dizi değişiklik olacak. İşte o değişiklikler ve detayları...

Almanya'da temmuz ayında neler değişecek?

Almanya, temmuz ayına bir dizi değişiklikle girdi. İşte değişiklikler:

Esrar kulüpleri satışa başlıyor

Almanya'da esrar kullanımını kısıtlı olarak yasallaştıran yasa 1 Nisan'da yürürlüğe girmişti. 1 Temmuz'dan itibaren ise esrarın özel derneklerde toplu olarak yetiştirilip dağıtılmasına izin verilecek. 'Cannabis Social Club' olarak adlandırılan bu dernekler, kar amacı gütmeden üyelerine günde en fazla 25 gram ve ayda en fazla 50 gram esrar satabilecek. Her dernek en fazla 500 üyeye sahip olabilecek ve üyelik için Almanya'da en az 6 ay ikamet şartı aranacak.

Emekli maaşlarına zam

Almanya'daki 21 milyon emekli için 1 Temmuz'dan itibaren maaşlarına yüzde 4.57 oranında zam yapılacak. Bu artış, emeklilik tarihine bağlı olarak yüzde 4,5 ila 7,5 arasında değişecek. İlk kez hem Doğu hem de Batı Almanya'daki emekliler aynı zam oranından faydalanacak. Ayrıca engelli maaşları da yüzde 7,5 oranında artacak.

Milletvekili maaşlarına zam

Almanya'da milletvekili maaşları 1 Temmuz'dan itibaren 11.227 avroya yükselecek. Bu, milletvekili maaşlarında 635,50 avroluk bir artış anlamına geliyor. Zam oranı, Nominal Ücret Endeksi’ne göre belirlendi.

Doğal gaz fiyatları artıyor

Temmuz 2024'ten itibaren doğal gaz kullananlar fiyat artışına hazırlıklı olmalı. Trading Hub Europe GmbH, fiyatların megawatt saat başına 1,86 avrodan 2,50 avroya çıkacağını duyurdu.

Kablo TV ücretleri kaldırılıyor

1 Temmuz'dan itibaren kiracılar, kira bedeli içinde ödedikleri kablo TV ücretini artık ödemek zorunda kalmayacak. Kiracılar, televizyon hizmeti sağlayıcılarını kendileri seçebilecek.

Yeni araçlara kara kutu zorunluluğu

7 Temmuz'dan itibaren Almanya'da yeni tescil edilen araçlara kara kutu ve destek sistemleri zorunlu hâle gelecek. Bu sistemler, kazaların nasıl gerçekleştiğini anlamak için veri kaydedecek.

Mamografi yaş sınırı yükseltildi

1 Temmuz 2024'ten itibaren ücretsiz meme kanseri taraması için yaş sınırı 69'dan 75'e yükseltildi.

Akciğer kanseri erken teşhis yöntemi

Temmuz ayından itibaren, yeni bir düşük doz bilgisayarlı tomografi yöntemiyle akciğer kanseri erken teşhisi yapılabilecek.

Geçiş ücreti düzenlemesi

1 Temmuz'dan itibaren, geçiş ücreti zorunluluğu 3,5 tondan daha ağır küçük kamyonetleri kapsayacak şekilde genişletilecek.

Berlin S-Bahn inşaatı

Temmuz ayında Berlin S-Bahn hatlarının inşaatı yeniden başlayacak. Yaz tatilinde belirli hatlarda tren seferleri duracak ve yerine otobüs seferleri yapılacak.

Berlin’de 29 avroluk bilet

1 Temmuz'dan itibaren Berlin’de 29 avroluk bilet sahipleri AB ücret bölgesinde seyahat edebilecek. Ancak politikacılar arasında bu biletin devamı konusunda tam bir fikir birliği bulunmuyor.

Geri Dön 02 Temmuz 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN