Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Mayıs 2024 Cumartesi

Almanya'da IŞİD saldırısı alarmı

IŞİD'in Horasan kolu, EURO2024 turnuvası öncesinde, Alman şehirlerini hedef almakla tehdit eden bir yayın yaptı.

Almanya'da IŞİD saldırısı alarmı

IŞİD'in Horasan kolu, Haziran 2024'te Almanya'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında Berlin, Münih ve Dortmund şehirlerinde saldırılar düzenlenmesi çağrısında bulundu. Örgütün propaganda dergisinde, boş bir futbol stadyumu önünde kamuflaj üniformalı ve makineli tüfekli bir kişinin fotoğrafı yer aldı ve "O hâlde son golü at" başlığı ile şehirler hedef gösterildi. CDU Milletvekili Christoph de Vries, bu durumu "açık bir saldırı tehdidi" olarak nitelendirdi.

Rusya'da konsere saldırmışlardı

IŞİD Horasan, ayrıca geçen ay Rusya'da en az 137 kişinin ölümüyle sonuçlanan bir konser saldırısını üstlendi. Almanya'da güvenlik endişeleri artarken, CDU/CSU Grup Başkan Yardımcısı Andrea Lindholz, Almanya'da İslamcı saldırı tehlikesinin yüksek olduğunu ve bu tehlikenin Hamas'ın Orta Doğu'daki çatışmaları tırmandırmasından bu yana arttığını belirtti.

Faeser: IŞİD-H, Almanya için büyük bir tehdit

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, IŞİD-H'nin Almanya için de büyük bir tehdit oluşturduğunu ifade etti. Geçtiğimiz haftalarda Almanya'da terör tehlikesinin üst seviyede olduğu duyuruldu ve Thüringen'in Gera bölgesinde IŞİD kolundan iki şüpheli, İsveç Meclisi'ne saldırı planladıkları iddiasıyla tutuklandı. Faeser, Moskova'daki saldırının sorumluluğunu üstlenen IŞİD'e bağlı IŞİD-H'nin, Almanya için olası İslamcı saldırılar anlamında "en büyük tehlike" olduğunu vurguladı.

ABD ve Kanada: Almanya güvenli değil

ABD ve Kanada, Almanya'ya seyahat edecek vatandaşlarını terör saldırısı riskine karşı uyardı. Yetkililer, alışveriş merkezleri, pazar yerleri ve diğer kalabalık hedeflerde saldırı ihtimaline karşı dikkatli olunmasını tavsiye etti. ABD Dışişleri Bakanlığı, Almanya'daki terör tehdidinin arttığını ve seyahat uyarısının devam ettiğini belirtti. Bakanlık, terörist grupların Almanya'da okullar, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, oteller, parklar, spor kulüpleri, restoranlar, hükûmet tesisleri, havalimanları ve tren istasyonları gibi turistik yerleri ve ulaşım merkezlerini hedef alabileceğini vurguladı.

Kanada hükûmeti de benzer bir uyarıda bulunarak, Almanya'da aşırı sağcıların etnik, dini veya siyasi azınlıklara yönelik suçlarına dikkat çekti. Özellikle Paskalya döneminde Kuzey Ren-Vestfalya ve Baden-Württemberg eyaletlerinde dört gencin bombalı saldırı planladığı ve tutuklandığı bilgisi, terör tehdidinin sürdüğünü gösteriyor.

ABD ve Kanada Dışişleri Bakanlıkları, Almanya'ya seyahat edeceklerin güncel seyahat uyarılarını ve tavsiyelerini kendi web sitelerinden takip etmelerini öneriyor. Almanya'da turistik yerlerde ve kalabalık ortamlarda dikkatli olunması, şüpheli durumların yetkililere bildirilmesi ve güncel haberlerin takip edilmesi gerektiği hatırlatılıyor.

Daha önce New York Post haberinden dolayı, her yerde "ABD, uyarı seviyesinin 2’den 4’e -yani en üst seviyeye- çıkardı" şeklinde haberler çıkmıştı. Daha sonra bu haber düzeltildi.

Geri Dön 11 Mayıs 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN