Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
31 Mayıs 2024 Cuma

Almanya'da haziran ayında neler değişecek?

Almanya, yaz mevsiminin ilk ayı olan hazirana bir dizi değişiklikle girecek. İşte o değişiklikler...

Almanya'da haziran ayında neler değişecek?

Almanya'da nitelikli iş gücünü kalıcı olarak çekmek ve çifte vatandaşlığı kolaylaştırmak amacıyla hazırlanan "Vatandaşlık Yasası'nın Modernizasyonu Yasası" 27 Haziran'da yürürlüğe girecek. Bu yasa ile Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları, Türk vatandaşlığından ayrılmadan Alman vatandaşlığına sahip olabilecek.

Haziran 2024'ten itibaren yenilikler

1 Haziran'dan itibaren üçüncü ülke vatandaşları yeni iş arama için fırsat kartı ile Almanya'ya giriş yapabilecek. Mesleki denklik, Almanca veya İngilizce dil bilgisi ve puanlama sistemi gibi kriterlere göre değerlendirme yapılacak. Batı Balkan ülkelerinden gelen işçiler için kota 25 binden 50 bine çıkarılacak.

Fırsat Kartı (Chancenkarte)

AB üyesi olmayan ülkelerden nitelikli işçilerin Almanya’ya kolayca gelmesini sağlayacak fırsat kartı, sabit iş sözleşmesi olmadan da alınabilecek. Kart sahipleri bir yıl süreyle Almanya’da kalıp iş arayabilecek ve belirli şartlar altında kalış süresini uzatabilecekler.

Yasa neler getiriyor?

Vatandaşlığa Geçiş Süresi: Yasal ikamet süresi 8 yıldan 5 yıla indirilecek.

Çifte Vatandaşlık: Çifte vatandaşlık imkanı tanınacak, gençleri 23 yaşına kadar vatandaşlık seçmeye zorlayan opsiyon modeli kaldırılacak.

Doğumla Vatandaşlık: Almanya'da doğan çocuklar, ebeveynlerinden biri en az 5 yıl yasal olarak ikamet etmişse Alman vatandaşı olabilecek.

Geçim Şartı: Vatandaşlığa geçmek isteyen kişinin kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sosyal yardım almadan geçimini sağlaması gerekecek.

Yazılı Sınav Zorunluluğu: 1974'e kadar Batı Almanya'ya veya 1990'a kadar Doğu Almanya'ya gelen işçiler için yazılı sınav zorunluluğu kaldırılacak.

Sosyal Sorumluluk: Irkçı, yabancı düşmanı veya insanlık dışı eylemlerde bulunanlar vatandaşlığa alınmayacak. Nasyonal sosyalist rejimin sonuçlarıyla ilgili Almanya'nın tarihsel sorumluluğunu kabul etmeleri gerekecek.

Eşitlik İlkesi: Çok eşli olanlar veya kadın-erkek eşitliğine aykırı davrananlar vatandaşlığa alınmayacak.

"İmparatorluk Vatandaşları" davası

Aralık 2022'de darbe planı yaptıkları ve terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla yakalanan "İmparatorluk Vatandaşları" örgütünün son 8 sanığının yargılanmasına 18 Haziran'da Münih'te başlanacak. Sanıklar, Münih Yüksek Bölge Mahkemesi'nde askeri kanada üye kazandırmaya çalışmakla suçlanacak. Dava, Ocak 2025'e kadar 54 duruşma sürecek.

EURO 2024 Almanya’da başlıyor

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) 14 Haziran'da Almanya'da başlıyor. Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri turnuvaya ev sahipliği yapacak. Açılış maçı Münih'te Allianz Arena'da Almanya ile İskoçya arasında oynanacak. Maç saat 21.00'de ZDF kanalında yayımlanacak. Final maçı ise 14 Temmuz'da Berlin Olimpiyat Stadı'nda yapılacak. Grup maçları 26 Haziran'da sona erecek. Son 16 turu 29 Haziran'da başlayacak, çeyrek finaller 5-6 Temmuz'da ve yarı finaller 9-10 Temmuz'da oynanacak.

Avrupa Parlamentosu seçimleri

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri 6-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Almanya'da seçimler 9 Haziran'da yapılacak. 16 yaş ve üzeri vatandaşlar oy kullanabilecek. Seçimlerde, Avrupa Parlamentosu'na 705 milletvekili seçilecek. Posta yoluyla oy kullanmak isteyenler, 7 Haziran Cuma günü saat 18.00'e kadar başvuru yapabilecek.

Emeklilik hakkında yenilikler

1 Haziran 2024'ten itibaren Almanya'da farklı doğum grupları için kesintili ve kesintisiz emeklilik mümkün olacak. Standart yaşlılık aylığı için 66 yaşını dolduranlar, kesinti olmaksızın emekli olabilecek. Uzun süredir sigortalı olanlar yüzde 12,6 kesinti ile, özellikle uzun süreli sigortalı olanlar ise 64 yaşını doldurduklarında kesinti olmaksızın emekli olabilecekler. Ağır engelliler yüzde 10,8 kesinti ile emeklilik hakkına sahip olacak. Ayrıca, 1 Temmuz'dan itibaren emeklilik maaşlarına yüzde 4,57 zam yapılacak.

Frankfurt’ta silah yasağı genişletiliyor

Frankfurt'ta Merkez Tren İstasyonu bölgesindeki silah yasağı, 1 Haziran'dan itibaren genişletilecek. Akşam 20.00 ile sabah 05.00 arasında sadece güvenlik güçlerinin silah taşımasına izin verilecek. Yasağı ihlal edenler 10 bin avroya kadar para cezasına çarptırılacak ve ele geçirilen silahlar kalıcı olarak el konulacak.

Kurban Bayramı

2024 Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar günü başlayacak ve 4 gün sürecek.

Yaz tatili başlıyor

Haziran ayında Almanya’nın Bremen, Aşağı Saksonya, Saksonya, Saksonya-Anhalt ve Thüringen eyaletlerindeki okullar yaz tatiline girecek.

Bina temizlikçileri için toplu pazarlık

Bina temizlikçileri için toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 18 Haziran'da başlayacak. IG BAU sendikası, yaklaşık 700.000 bina temizlik personeli için maaşların yüzde 22,2 oranında artırılmasını talep ediyor. Bina Temizliği Ticareti Federal Birliği (BIV), bu talebi "maceracı" olarak nitelendirdi ve reddetti.

Hessen'de ustalık ikramiyesi artıyor

Hessen'de ustalık ikramiyesi 1 Haziran'dan itibaren 1.000 avrodan 3 bin 500 avroya çıkarılacak. Hessen Ekonomi Bakanı Kaweh Mansoori (SPD), bu artışla akademik ve mesleki eğitimi eşitlemeyi ve finansman açıklarını kapatmayı hedeflediklerini belirtti.

Kablolu TV ücreti değişikliği

1 Temmuz'dan itibaren ev sahipleri, kablolu TV ücretlerini kiracılara yansıtamayacak. Kiracılar, kablolu TV hizmetini nasıl alacaklarına 30 Haziran'a kadar karar verecekler.

Bahncard 25/50 dijitalleşiyor

9 Haziran'dan itibaren Bahncard 25 ve 50 sadece dijital olarak satılacak. Müşterilerin Bahn uygulaması veya bahn.de platformunda profil oluşturması gerekecek.

Deutsche Bahn’da koltuk rezervasyonu zorunluluğu

1 Haziran'dan itibaren bazı uluslararası tren yolculukları için koltuk rezervasyonu zorunlu olacak. Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Belçika gibi ülkeler için bu uygulama geçerli olacak. İsviçre için Münih-Zürih trenlerinde 1 Haziran - 5 Ekim arasında rezervasyon zorunlu olacak.

Yeni ödeme sistemi: Wero

Haziran ayının sonunda Avrupa çapında yeni bir ödeme sistemi olan "Wero" kullanıma sunulacak. Almanya’da tasarruf bankaları, Volks- ve Raiffeisenbanks'ın yanı sıra Deutsche Bank da bu sisteme katılıyor.

Geri Dön 31 Mayıs 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN