Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
01 Haziran 2024 Cumartesi

Almanya’da hafta sonu sel alarmı

Meteoroloji, hafta sonu için birçok bölgeye şiddetli yağış ve sel uyarısı yaptı. Özellikle güney ve doğu bölgelerde risk yüksek.

Almanya’da hafta sonu sel alarmı

Alman Meteoroloji Dairesi (DWD), hafta sonu boyunca şiddetli yağış ve su baskını riski konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle güney ve doğu bölgelerde durumun ciddileşmesi bekleniyor. Bazı yerlerde fırtına ve sel için en yüksek uyarı seviyeleri verildi.

Baden-Württemberg ve Bavyera için kritik uyarı

Baden-Württemberg ve Bavyera bölgelerinde pazartesi gecesine kadar şiddetli yağış bekleniyor. DWD, bu bölgeler için "en yüksek şiddetli hava uyarısı" yayımladı. Yağışların metrekareye 100 litreye kadar ulaşabileceği ve bu durumun sel ve toprak kayması riskini artırabileceği belirtiliyor.

Toprak doygunluğu yüksek

DWD, Baden-Württemberg’de çok büyük sel baskınları konusunda en yüksek uyarıyı yayımladı. Konstanz Gölü'nün kolları olan Argen, Schussen, Rotach, Seefelder-, Stockacher- ve Radolfzeller Aach'ın su toplama alanlarında ve Tuna kolları bölgesinde çok yüksek su baskını riski bulunuyor. Ayrıca Ablach, Ostrach, Kanzach, Lauchert, Schmeie, Riß, Rottum, Rot, Blau, Lone ve Brenz gibi bölgelerde de sel riski yüksek. Neckar Nehri çevresindeki Eyach, Echaz, Lauter, Fils, Rems ve Murr kollarında da büyük sel riski mevcut.

Güney Almanya'da toprağın zaten oldukça doygun olduğu, bu nedenle fazla suyun emilemediği belirtiliyor. DWD, yolların, metroların ve suya yakın binaların su baskınları nedeniyle can ve mal kaybı riski taşıdığını belirtti. Toprak kaymalarının da olası olduğu vurgulandı.

Kuzeyde de durum ciddi

Kuzey Almanya'da da şiddetli yağmur etkili oldu. Hamburg ile Hannover arasındaki tren hatları hasar gördü ve trenlerin güzergahı değiştirildi. Deutsche Bahn yetkilileri, hasarın şu anda değerlendirildiğini ve mümkün olan en kısa sürede onarılması gerektiğini belirtti. Thüringen’de hafta sonu için planlanan bazı etkinlikler tedbir amacıyla iptal edildi. Pazar günü Dresden'deki AfD seçim kampanyası etkinliği de iptal edildi.

Hessen ve Saksonya'da gergin bekleyiş

Hessen ve Saksonya'da da durum oldukça gergin. Bu bölgelerde sel ve su baskını riski için vatandaşlar uyarıldı. Tuna, Ren ve Neckar Nehirleri'nin bazı kısımlarında su baskını meydana gelebilir. Tuna Nehri'nde Sigmaringen ile Ulm arasında, Neckar Nehri'nde Horb'dan Besigheim'a ve Heilbronn'dan Mannheim'a kadar su baskını riski mevcut. Ren Nehri'nde ise Konstanz Gölü'nden Aare'ye kadar su baskını meydana gelebilir. Diğer bölgelerde ise orta derecede su baskını riski bulunuyor.

Hava koşullarının pazartesi günü (3 Haziran) itibarıyla sakinleşmeye başlaması bekleniyor. Vatandaşların yetkililerin uyarılarını dikkate alarak tedbirli olmaları öneriliyor.

Geri Dön 01 Haziran 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN