Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
05 Temmuz 2024 Cuma

Almanya’da eşitlik raporu yayımlandı

Almanya'da 2024 Eşitlik Rapru yayımladı. Raporda, bölgeler arasında birçok göstergede farkların azaldığı ifade edildi.

Alman federal hükûmeti, ülkedeki yaşam koşullarının eşitliğine dair “2024 Eşitlik Raporu”nu yayımladı. Raporda, Almanya’da bölgeler arasındaki ekonomik, sosyal ve diğer göstergeler arasındaki farkların azaldığı belirtildi. 

38 denklik göstergesinden 27'sinde bölgeler arasında benzer sonuçlar elde edildi. Ancak konut bina yoğunluğu, çocukların kreşlere gitme oranı, tek kişilik hanelerin oranı, yaşlılıkta bağımlılık oranı ve uzman hekimlerin oranı gibi alanlarda bölgeler arasındaki farklar arttı. 

Doğu Almanya’da çocuk bakımı hizmetlerinde memnuniyetsizlik dile getirilirken, Batı Almanya’da memnuniyet daha yüksekti. Raporda, yapısal olarak zayıf bölgelerin büyük zorluklarla karşılaşmaya devam ettiği vurgulandı. Nüfusu azalan bölgeler, kalifiye iş gücü eksikliği, kötüleşen ekonomik durum ve zayıf belediye bütçeleri gibi sorunlarla boğuşuyor.

2022'de, Doğu Almanya gibi zayıf bölgelere 4,2 milyar avro fon aktarıldığı belirtildi. Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck, Doğu Almanya'daki ekonomik dinamizmin Batı Almanya’dan daha yüksek olduğunu vurguladı. Habeck, raporun Almanya'nın eşitlik durumu ve gelişmesi gereken alanlar hakkında önemli bir özet sunduğunu belirtti. Ayrıca, bazı bölgelerde nüfus azalması gibi demografik gelişmelerden endişe duyduğunu ifade etti.

Geri Dön 05 Temmuz 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN