Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Haziran 2024 Pazar

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'nın gündeminde bu hafta; Avrupa Parlamentosu seçimler, Mannheim'daki polis cinayeti ve güneyi vuran sel felaketi vardı. İşte yaşananlar...

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Avrupa Parlamentosu seçimleri 6 Haziran'da Hollanda'da başladı. Almanlar ise bugün sandık başında. Seçimlerin son günü öncesi ülkenin çeşitli kentlerinde aşırı sağ ve ırkçılık karşıtı gösteriler düzenlendi. Gösteride yapılan konuşmalarda, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde sandığa gitme çağrısında bulunuldu, aşırı sağa karşı çıkmanın şimdi her zamankinden daha önemli olduğu vurgulandı.

Mannheim'da polis cinayeti

Mannheim'de Marktplatz'ta önceki cuma günü yaşanan bıçaklı saldırıda yaralanan 29 yaşındaki polis memuru hayatını kaybetti. Polisin ölümü üzerine ciddi tartışmalar başladı. Saldırganın Afgan olması sebebiyle sınır dışı gündemi yeniden alevlendi. Bununla birlikte, Berlin İçişleri Bakanı Iris Spranger'in anma töreninde yaptığı konuşma sırasında Yeşiller Partisi Milletvekili Tuba Bozkurt, “Mannheim öldü mü?” diyerek güldü ve bu sırada Yeşiller sıralarında gülüşmeler yaşandı. Bakan Spranger, “Ben buna gülmem! Meslektaşları orada oturuyor” diyerek durumu kınadı. Bozkurt daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden özür diledi.

Güney Almanya'da sel: Yüz yılda bir görülüyor

Almanya'nın güneyinde etkili olan yağışlar, su seviyesinin tehlikeli boyutlara ulaşmasına neden oldu. Yüzlerce kişi tahliye edilirken, ulaşım aksadı ve 4 kişi hayatını kaybetti.

Sigorta şirketleriyse sel nedeniyle oluşan maddi hasarın en az 2 milyar avro olduğunu hesapladı. Bavyera, sigortasız hasarlarla başa çıkmak için 100 milyon avro ayırdı. Bavyera'da özel mülklerin sadece yüzde 47'si, Baden-Württemberg'de ise yüzde 94'ü sel baskınlarına karşı sigortalı.

Alman turizm devi iflas başvurusunda bulundu

Münih merkezli Avrupa'nın üçüncü büyük tur operatörü FTI, iflas başvurusunda bulundu. FTI Group'tan yapılan açıklamada, ana şirket FTI Touristik GmbH'in Münih Bölge Mahkemesi'ne iflas başvurusunda bulunduğu bildirildi. Bu iflas başvurusunun sadece FTI Touristik için olduğu, ancak diğer grup şirketleri için de iflas başvurularının yapılmasının beklendiği belirtildi.

Kâr amacı gütmeyen konutlar geri dönüyor

Almanya genelinde yaşanan uygun fiyatlı konut sıkıntısını çözmek amacıyla hükûmet, "kâr amacı gütmeyen konut" (Wohngemeinnützigkeit) uygulamasını yeniden devreye sokmayı planlıyor. Federal İmar Bakanı Klara Geywitz (SPD), kalıcı olarak uygun fiyatlı konut sağlayan herkesin vergi avantajlarından ve desteklerden yararlanacağını belirtti. Geywitz, "Kâr amacı gütmeyen konutlar geri döndü! Koalisyon anlaşmasının bu önemli projesini hayata geçirdiğimiz için çok mutluyum. Bugün tüm kiracılar için iyi bir gün" dedi.

Almanya savaşa hazır değil: Kendi sığınağınızı yapın

Almanya federal hükûmeti, olası bir savaş durumuna karşı senaryolar üzerinde çalışıyor. Spiegel dergisinin edindiği bilgilere göre, uzmanlar bodrum katlarında sığınma odaları hazırlanmasını öneriyor. Uzmanlar, mevcut 2 bin kamu sığınağından sadece 579'unun hâlâ faal olduğunu ve bu sığınakların sadece 470 bin kişiyi barındırabileceğini belirtti. Ancak bu sığınaklar da günümüz silah sistemlerinin hassasiyeti ve etkinliği nedeniyle yeterli koruma sağlayamayabilir.

Pistorius: 2029'a kadar savaşa hazır olmalıyız

Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius (SPD), Almanya'nın 2029 yılına kadar savaş kabiliyetine hazır hâle gelmesi gerektiğini savundu. Federal Meclis'te konuşan Pistorius, "2029'a kadar savaş kabiliyetine hazır olmalıyız. En kötüsünü önlemek için caydırıcı bir rol oynamalıyız" dedi. Pistorius, bu hedef için finansman, malzeme ve personel ihtiyacının altını çizdi. "Acil bir durumda, bu ülkeyi savunabilecek genç erkek ve kadınlara ihtiyacımız var" diye ekledi.

İlkay Gündoğan'dan ırkçı ankete tepki

Almanya Milli Futbol Takımı'nın Türk asıllı kaptanı İlkay Gündoğan, WDR'de yayımlanan Sport Inside programında yapılan ırkçı ankete tepki gösterdi. Gündoğan, Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) hazırlanan Alman Milli Takımı'nın kampında ülke basınına yaptığı açıklamada, bu tür anketlerin yapılmasının ve değer verilmesinin üzücü olduğunu belirtti.

WDR'de yayımlanan ankete katılan her beş kişiden biri, Almanya Milli Takımı'nda daha fazla "beyaz oyuncu" görmek istediğini belirtmiş, yüzde 17'si ise Gündoğan'ın Türkiye kökenli olmasının "üzücü" olduğunu ifade etmişti. Teknik direktör Julian Nagelsmann ve oyuncu Joshua Kimmich de ankete tepki gösterdi. Nagelsmann, "Kamu televizyonunda böyle bir soru sorulmasının bile başlı başına saçmalık olduğunu düşünüyorum" dedi. Kimmich ise bu tür şeylerin tamamen ırkçılık olduğunu vurguladı.

Geri Dön 09 Haziran 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN