Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
26 Mayıs 2024 Pazar

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'nın gündeminde bu hafta; ırkçılık, zorunlu askerlik ve Filistin'in tanınması vardı. İşte yaşananlar...

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Düsseldorf'ta, geçtiğimiz 16 Mayıs Perşembe günü bir binada çıkan yangının kundaklama olduğu ve ölenler arasında Ada Abay adında bir Türk gencinin yer aldığı ortaya çıktı.

Ruanda Planı çağrısı

CDU'lu eski Sağlık Bakanı Jens Spahn, Ruanda ziyaretinin ardından, Başbakan Olaf Scholz'u düzensiz göçmenlere karşı İngiltere'nin Ruanda Planı'nı uygulamaya çağırdı.

Rusya'dan Commerzbank ve Deutsche Bank varlıklarına tedbir

Rusya'da, St. Petersburg ve Leningrad Bölgesi Tahkim Mahkemesi, Gazprom'a ait RusHimAlyans şirketinin Batılı iki banka aleyhine açtığı davayı gördü. Mahkeme, Deutsche Bank'a ait 239 milyon avro ve Commerzbank'a ait 93,7 milyon avro değerindeki varlığa ihtiyati tedbir koydu. RusHimAlyans, yaptırımları gerekçe göstererek yükümlülüklerini yerine getirmeyen bankalar aleyhine dava açmıştı.

Klinik Atlas hizmete girdi

Almanya'da, Federal Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 1.700 hastaneyi kapsayan yeni bir online platform olan Hastane Atlası hizmete girdi. Hastane Atlası'na bundes-klinik-atlas.de adresinden erişilebiliyor. Sitede arama yapmak için hastalık adını yazmak yeterli olurken, bölgesel hastaneler için posta kodu da kullanılabiliyor. Ayrıca, federal düzeyde genel aramalar da yapılabiliyor.

CDU ve SPD’den 'kadınlara da zorunlu askerlik' çağrısı

Almanya’da zorunlu askerlik tartışmasına kadınlar da dahil edildi. CDU ve SPD’den bazı siyasetçiler, genç erkeklere yönelik zorunlu askerlik hizmetinin artık çağa uygun olmadığını belirterek, bunun kadınları da kapsaması gerektiğini savundu. Schleswig-Holstein Başbakanı Daniel Günther (CDU) ve Federal Meclis Savunma Komiseri Eva Högl (SPD), kadınların da zorunlu askerlik yapmasını gerektiğini ifade etti.

CDU: Cezai ehliyet yaşı 12’ye düşürülsün

Almanya'da ana muhalefet partisi CDU, yasal cezai sorumluluk yaşının düşürülmesi çağrısında bulundu. CDU Genel Sekreteri Carsten Linnemann, T-Online için yazdığı makalede, çocuk suçluların sayısının geçen yıl hızla arttığını belirtti. Linnemann, "Cezai sorumluluk yaşının düşürülmesi konusunda açık bir tartışma yapmanın zamanı gelmiştir. Örneğin, İsviçre’de cezai sorumluluk yaşı 10’dan başlıyor. Almanya'da ise mevcut yasalara göre bu yaş 14. Ancak yeni bir yasal düzenleme yapmadan önce, çocukların ve gençlerin olgunlaşma sürecinin ileri yaşlara kayıp kaymadığını araştırmak için geniş tabanlı bir çalışmaya ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Berlin’de 20 bin kişi ehliyet sınavı sırası bekliyor

Berlin'deki sürücü kursları kapasite sınırına ulaşmış durumda ve 20 binden fazla kişi sınav için randevu bekliyor. Sınavda başarısız olanların oranı da son yıllarda ciddi şekilde arttı. Korona pandemisinden bu yana sınav sırası bekleyenlerin sayısı azalmadı. Şu anda Berlin'deki yaklaşık 350 sürücü kursundan birinden ehliyet almak isteyen herkes, uzun bekleme sürelerine ve yüksek maliyetlere hazırlıklı olmalı. Sürüş sınavı için bekleme süresi şu anda 6 ayı buluyor.

Irkçı saldırıdan kaçan çocuğa otobüs çarptı

Berlin'in Friedrichshain-Kreuzberg semtinde 11 yaşındaki Eritreli bir çocuk, akranları tarafından ırkçı saldırıya uğradı. Ten rengi nedeniyle hakarete maruz kalan çocuk, 6 kişilik grup tarafından ağır bir şekilde dövüldü. Kaçmaya çalışan çocuğa, Adalbertstrasse durağında otobüs çarptı. Otobüs şoförü, durakta durduğu sırada çocuğun önüne atladığını belirtti. Çarpma ve düşme sonucu başından yaralanan çocuk, hastanede tedavi altına alındı.

Kimya devi Almanya’yı terk ediyor

Avrupa'nın en büyük kimya şirketi BASF, Almanya'daki üretim tesislerini kapatarak yatırımlarını Çin'e kaydırma kararı aldı. Şirket, Çin'de büyük ölçekli yeni bir tesise 10 milyar avro yatırım yapacak ve Ludwigshafen'daki üretimin bir kısmını kapatacak. Ayrıca Çin’de yeni personel işe alımına başlayacak.

"Borç alıp silaha yatıralım" önerisi

Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü (IfW) Başkanı Moritz Schularick, Alman bütçe politikasının Avrupa için bir güvenlik riski oluşturduğunu belirtti ve küresel belirsizlikler karşısında savunma harcamalarının artırılması çağrısında bulundu. Süddeutsche Zeitung gazetesine konuşan Schularick, hükümetin bu hedefi gerçekleştirmek için daha fazla borç alması gerektiğini vurgulayarak, 'borç freni' uygulamasını eleştirdi.

Weimar Üçgeni'nde 'Filistin'in tanınması' gündemi

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, bazı ülkelerin Filistin'i devlet olarak tanıma kararlarına ilişkin olarak, sembolik tanıma yerine siyasi bir tanımanın gerektiğini belirtti. Baerbock, Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne ve Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski ile Almanya'da Weimar Üçgeni formatında bir araya geldi.

AfD’li Krah: Her SS’li suçlu değil

Almanya'da aşırı sağcı Almanya için Alternatif'in (AfD) Avrupa Parlamentosu seçimleri lider adayı Maximilian Krah, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliğinden istifa etti. Krah, İtalyan gazetesi La Repubblica'ya verdiği demeçte, Nazilerin SS olarak bilinen 'Koruyucu Timi' hakkında yaptığı tartışmalı açıklamalar nedeniyle tepki topladı. Krah, "Her SS üniforması giyen birinin otomatik olarak suçlu olduğunu asla söylemeyeceğim" dedi ve SS'lerin savaş suçlusu olup olmadığı sorulduğunda, "Suçluların yüzdesi kesinlikle yüksekti, ancak hepsi suçlu değildi" yanıtını verdi. Bu açıklama üzerine AfD, Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) Kimlik ve Demokrasi (ID) grubundan ihraç edildi.

Zenginlerin 'Nazi' eğlencesi: Yabancılar dışarı!

Sylt Adası’nda zengin gençlerden oluşan bir grup, ünlü bar Pony’de "Almanya Almanların, yabancılar dışarı!" sloganı atarak şarkı söyledi ve kendilerini videoya çekti. Videoda, Neo-Nazilerin sıkça kötüye kullandığı İtalyan DJ Gigi D’Agostino'nun “L'amour Toujours” şarkısı eşliğinde bir kişinin Hitler bıyığı yaptığı ve Hitler selamı verdiği görüldü. Partideki diğer zenginlerin bu sloganlardan rahatsız olmadığı ve eğlencelerine devam ettiği dikkat çekti.

Silah yasağı genişliyor

Almanya'nın Frankfurt şehrinde, Merkez Tren İstasyonu (Bahnhofsviertel) bölgesinde kasım ayından bu yana yürürlükte olan silah yasağı bölgesi, 1 Haziran'dan itibaren Merkez Tren İstasyonu bölgesini de kapsayacak şekilde genişletiliyor. Bu karar, Frankfurt Belediye Başkanı Mike Josef (SPD), Federal Polis ve Deutsche Bahn temsilcileri tarafından yapılan açıklamayla duyuruldu. Akşam 20.00 ile sabah 05.00 arasında, yalnızca istasyon binasındaki güvenlik güçlerinin silah taşımasına izin verilecek.

Blackout Challenge can aldı

Almanya'nın Kassel şehrinde 13 yaşındaki bir kız, TikTok'ta yapılan 'bayılana kadar boğulma cesaret denemesi' (Blackout Challenge) sonucu hayatını kaybetti. Acılı anne, diğer ebeveynleri uyararak, "Çocuklarınızın sosyal medyada ne yaptığını izleyin. Bu platformun ne kadar tehlikeli olabileceğini her zaman hatırlayın. Sosyal medya çok şeyi yok eder" dedi.

Leverkusen namağlup şampiyon

Bayer Leverkusen, Bundesliga'da sezonu namağlup şampiyon tamamladı. Bundesliga'nın 34. haftasında, Leverkusen Augsburg'u Victor Boniface'ın 12 ve Robert Andrich'in 27. dakikada attığı gollerle kazandı. Augsburg'un golü ise 62. dakikada Mert Kömür'den geldi.

Geri Dön 26 Mayıs 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN