Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Nisan 2024 Pazar

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'nın gündeminde bu hafta; kürtajın yasallaşması, esnek iklim koruma kanunu ve ırkçılık vardı. İşte yaşananlar...

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya, nitelikli işçi açığını kapatmak için yeni yöntemler ararken, hükûmetin küçük ortağı FDP 'esnek emeklilik' önerisini gündeme getirdi. FDP Federal Meclis Grup Başkanı Christian Dürr, isteyen insanlara daha uzun süre çalışma imkânı tanınmasını ve emeklilik yaşının 70-72 arasında olmasının yasal olarak sağlanmasını savundu.

AfD’den Brandenburg’da ırkçı vaatler

Aşırı sağcı AfD, Brandenburg'daki 22 Eylül'de düzenlenecek seçimler öncesi, göçmenleri geri göndermeyi de içeren parti programını oybirliğiyle onayladı. AfD, "Tersine Göç Programı 2029" adını verdiği büyük bir sınır dışı girişimini 2029 yılına kadar başlatmayı planlıyor. Bu program kapsamında, ülkeye yasa dışı yollarla giren, hoşgörüyle karşılanan ve ülkeden ayrılmak zorunda kalan kişilerin durumu yeniden gözden geçirilecek.

Lauterbach’tan 'kolay hekim randevusu' sözü

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach tarafından hazırlanan yasa taslağı, aile hekimlerinde tedavinin iyileştirilmesini ve hekim randevusu alma sürecinin kolaylaştırılmasını amaçlıyor.

Almanya'yı bekleyen büyük tehlike: 50 bin hekim açığı

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Almanya'nın önümüzdeki yıllarda yaklaşık 50 bin hekim açığıyla karşı karşıya kalacağını belirtti. Bakan, "Hekim yetiştiremedik" diye konuştu.

Komisyondan kürtaja yeşil ışık

Kürtaj Yasası'nda değişiklik için kurulan komisyon, gebeliğin ilk 12 haftasında kürtajın yasal olması önerisinde bulundu. Ancak muhafazakâr kesimler, kürtaj konusunda reforma karşı çıkıyor. Sorumlu Bakanlar, bu yasama döneminde yasayı değiştirmek isteyip istemediklerini belirtmedi. Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, bu konunun geniş bir konsensüs gerektirdiğini savundu.

Trafik ışığı esnek iklim koruma yasasında anlaştı

Almanya'da SPD, Yeşiller ve FDP'den oluşan trafik ışığı koalisyonu, uzun tartışmalar sonunda daha esnek bir iklim koruma yasası üzerinde anlaşma sağladı. İşte detaylar...

Hükûmetin ehliyet vaadi AB’ye takıldı

Almanya'da, 16 yaşına kadar olan gençlerin, yanlarında bir refakatçi ile araba kullanmasına izin verilmeye çalışılan yeni ehliyet kuralları, AB yasalarına takıldı.

Berlin’de Asya kaplanı sivrisinek alarmı

Almanya'nın başkenti Berlin'de, iklim değişikliğinin etkisiyle, virüs taşıyan Asya kaplanı sivrisineği türünün görülmeye başladığı bildirildi. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), giderek ısınan Avrupa'da ciddi hastalıklara yol açabilen Aedes (Asya kaplanı sivrisineği) türü sivrisinekler aracılığıyla dang humması, chikungunya, Zika virüsü ve Batı Nil virüsünün yayılmaya devam ettiği uyarısında bulundu.

Nükleer santrallerin kapanması Almanya'ya pahalıya patladı

Leibniz Ekonomik Araştırma Enstitüsü'nden Prof. Dr. Manuel Frondel, nükleer santrallerin kapatılmasının milyarlarca avroluk net refah kaybı anlamına geldiğini vurguladı.

Eyaletler alarm durumunda: Acil para lazım

Almanya'da Deutschlandticket için federal ve eyalet hükûmetleri tarafından paylaşılacak 3 milyar avroluk fonun yetersiz kalma ihtimali endişe yarattı. Son olarak, maliyet nedeniyle her 10 trenden birinin kaldırılabileceği ifade edildi.

Gelsenkirchen’de e-scooter yasaklandı

Kuzey Ren Vestfalya'da yer alan Gelsenkirchen, artan kaza oranları ve polis üzerindeki artan iş yükü nedeniyle e-scooter kullanımını yasaklayan ilk büyük şehir oldu.

Hükûmet WhatsApp hesabı açtı

Alman hükûmeti, sosyal medya stratejisini genişleterek, popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta bir kanal açtı. Kanal, Başbakan Olaf Scholz'un bir video mesajıyla tanıtıldı. Scholz, videoda "Merhaba, ben Olaf Scholz" diyerek aboneleri selamladı.

Tesla'da işçi kıyımı

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, dünya çapında 14 bin işçisini işten çıkaracağını duyurdu. Almanya'daki Grünheide fabrikasında çalışan 3 bin işçi de etkilenecek.

Steinmeier İstanbul'a 60 kilo döner götürecek

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in 22-24 Nisan tarihlerinde gerçekleştireceği Türkiye ziyaretinde, Berlin'den 60 kilo döner götürülmesi planlanıyor. Berlin'de döner dükkanı işleten Arif Keleş, Cumhurbaşkanı Steinmeier'in İstanbul'daki davetinde döner ikram edeceğini açıkladı. 

Mülteci mutabakatı karşılığı Türklere vize kolaylığı

Başbakan Olaf Scholz, Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye ile ilişkilerin ve mülteci mutabakatı karşılığında Türklere vize kolaylığı sağlanmasının önemine vurgu yaptı.

Türkiye ile ilişkiler ve vize kolaylığı

Scholz, zirvede Türkiye ile bağlantıların geliştirilmesi konusunda ayrıntılı görüşmeler yapıldığını belirtti ve "Türkiye önemli bir stratejik ortaktır ve iyi bir işbirliği her iki tarafın çıkarınadır" dedi.

İlk ödeme kartı bilançosu

Thüringen'de, 1 Aralık 2023'te ödeme kartı uygulamasının başlamasından sonra, dört ay sonunda, bölgedeki 400 mülteciden 56'sı ülkeyi terk etti, 43'ü ise iş buldu.

Geri Dön 21 Nisan 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN