Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Nisan 2024 Pazar

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'nın gündeminde bu hafta; esrarın yasallaşması, Botsvana ile fil tartışması ve Bundeswehr'deki hazırlıklar vardı. İşte yaşananlar...

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'da, 18 yaş üstü bireylerin 25 gram kadar kurutulmuş kenevir taşımasına ve üç adede kadar kenevir bitkisi yetiştirmesine izin veren yeni yasa 1 Nisan'da yürürlüğe girdi.. Bu yasayla Almanya, keyif amaçlı esrar kullanımını serbest bırakan en büyük AB ülkesi oldu. Esrarın yasallaşmasıyla birlikte, bununla bağlantılı yeni sorular ortaya çıktı. Son olarak, Oktoberfest'te esrarın serbest olup olmayacağı tartışılıyor. Hessen eyaletiyse, bu konuda özellikle sert önlemler alacağını duyurdu. Hessen Başbakanı Boris Rhein, esrarın yasallaşmasının ülkede güvenlik, küçüklerin korunması ve sağlık açısından riskler oluşturduğunu belirterek, sıkı kontroller yapılacağını ifade etti. Rhein'e göre, bu yasalaşma Almanya'yı 'esrar cennetine' dönüştürme riski taşıyor.

Zam beklerken daha az emekli maaşı şoku

Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, vergiden muaf gelir sınırını artırıp maaş artışlarının otomatik olarak yüksek vergi dilimine sürüklenmesini engelleyerek vergi yükünü hafifleteceklerini açıkladı. Emeklilerse, mart ayında sağlık sigortası şirketlerinin ek katkı paylarını artırması nedeniyle maaşlarında azalma yaşadı. Öte yandan, Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, vatandaşların 63 yaşında emekli olmak yerine daha uzun süre çalışmasının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Botsvana, Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti

Dünyanın en yoğun fil nüfusuna sahip olan Botsvana, Almanya'nın av ganimeti ithalatını kısıtlama kararına tepki göstererek Almanya'yı '20 bin fil göndermekle' tehdit etti. Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi, "Yeşiller bize küçümseyerek bakıyor. Derin saygı duyduğum Bayan Lemke'nin gerçekleri ve bilimi kabul etmek için zaman ayırmasını istiyorum" diyerek tepki gösterdi.

Polislerden pantolonsuz protesto

Alman Polis Sendikası (DPolG), Bavyera'da polis üniforması eksikliğine dikkat çekmek amacıyla sıra dışı bir video yayımladı. Videoda, bir polis aracının yanında, biri 4 diğeri 6 aydır üniforma beklediklerini belirten iki Bavyeralı polis memuru, pantolonları olmadan iç çamaşırlarıyla araçtan iniyor.

Dünyanın en sevilmeyen politikacısı Scholz

Amerikan Morning Consult'un yaptığı bir araştırmada, Almanya Başbakanı Olaf Scholz 'dünyada en sevilmeyen politikacı' olarak sıralamada Batılı liderleri geride bırakarak ilk sıraya yerleşti. New York Times'ın haberine göre, ankete katılanların yüzde 73'ü Başbakan Scholz'dan memnun olmadığını ifade etti.

Alman ordusu savaşa hazırlanıyor

Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius, Alman Silahlı Kuvvetleri'nin (Bundeswehr) geleceğe hazırlıklı olabilmesi adına orduda yapısal reformlar yapılacağını açıkladı. Pistorius, Alman ordusunun acil durumlar ve savaş koşullarında etkin bir şekilde hareket edebilmesi için yeniden yapılandırılmasının hedeflendiğini söyledi. Yapılan yeniden yapılandırmada, Siber ve Enformasyon Alan Gücü'nün (CIR) de dahil edilerek hava, kara ve deniz kuvvetlerine eklenmesi planlanıyor.

Alman öğrenci Rusya’da tutuklandı

Rusya'da tutuklanan Alman-Rus çifte vatandaşı 18 yaşındaki öğrenci Kevin Lick, 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Öğrenci annesine "İntihar ettiğim söylenirse inanma" dedi. 18 yaşındaki öğrenci Kevin Lick, Rusya'nın iç istihbarat servisi FSB tarafından vatana ihanet suçlamasıyla tutuklandı. Çifte vatandaşlık statüsüne sahip olduğu için Rus yasalarına göre bir Rus vatandaşı gibi yargılanan Lick, vatana ihanetten dolayı 4 yıl hapis cezasına mahkum edildi ve bu durum onu Rusya'da bu suçtan hüküm giyen en genç kişi yaptı.

Geri Dön 07 Nisan 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN