Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Şubat 2024 Pazar

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'nın gündemidne bu hafta; ırkçılık, göçmenler ve grev dalgası vardı. İşte yaşananlar...

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya Bielefeld'de bulunan bir camiye, üzerinde ırkçı tehdit notu bulunan bir yemek siparişi verildiği bildirildi. Hint yemeği paketinin üzerinde yer alan kasa fişinde, "Döner cinayetleri halk sporu olacak! Zencilerine ölüm! Dejenere Filistin halkı gaz odalarına!" gibi tehdit içeren ifadeler yer aldı. Güvenlik birimleri, olay üzerine harekete geçti ve 'kışkırtma' suçlamasıyla soruşturma başlattı.

"23 dakikada bir ırkçı saldırı gerçekleşiyor"

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkede her dört kişiden birinin göçmen kökenli olduğunu ve bu insanların Almanya'nın bir parçası olduğunu vurguladı. Scholz, aşırı sağcıların göçmenlere yönelik tehditlerine karşı, tüm vatandaşların eşit haklara sahip olduğunu ve hoşgörüsüzlüğe izin verilmeyeceğini belirtti. Almanya'da 23 dakikada bir ırkçı saldırının gerçekleştiğini hatırlatan Uyumdan Sorumlu Bakan Reem Alabali-Radowan, aşırı sağcılıkla mücadelede hükûmetin kararlı olduğunu ifade etti.

Sığınmacılara 'ödeme kartı' uygulaması

Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder ve Mecklenburg-Vorpommern Eyalet Başbakanı Manuela Schwesig, sığınmacılara yönelik yeni bir finansal destek yöntemi olarak 'ödeme kartı' uygulamasını başlatacaklarını duyurdular. Bu uygulama ile sığınmacılara nakit para yerine günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir kart verilecek.

Bavyera'da 'göçmen dedektörü' kullanılıyor

Bavyera Polisi, kaçak girişlerin artmasının ardından 'göçmen dedektörü' adı verilen bir cihaz kullanmaya başladı. Bu dedektör, araçların dış cephesine monte edilerek, içerideki insanların kalp atışlarını 2-3 dakika içinde tespit edebiliyor ve bu kişileri küçük bir ekranda çizgi çizimi şeklinde gösteriyor. Bu sayede, polis memurlarının araçların arkasını aramalarına veya içindeki yükü boşaltmalarına gerek kalmıyor.

Berlinale'den AfD’lilere giden davet geri çekildi

Uluslararası Berlin Film Festivali (Berlinale) yönetimi, daha önce 5 AfD'li siyasetçiye yapılan davetin geri çekildiğini duyurdu. Yönetim, festivalin özünde 'özgür ve hoşgörülü bir topluma olan bağlılık ve aşırı sağcılıkla mücadelenin' bulunduğunu vurguladı.

AB ülkeleri tecavüzün tanımı konusunda anlaşamadı

Avrupa Birliği, kadına yönelik şiddetle mücadele için hazırlanan ortak düzenlemede 'tecavüzün tanımı' üzerinde anlaşamadı. 27 AB üyesi arasından 13'ü ortak bir tecavüz tanımını desteklerken; Almanya, Fransa, Hollanda, Bulgaristan, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkeler bu tanıma karşı çıktı. Karşı çıkışların temel sebebi, bu ülkelerin ceza yasalarında tecavüz suçunun tanımlanış şeklinin farklılıklar göstermesiydi. AB içinde "Evet, evettir" ilkesi 14 ülkede geçerli olup, cinsel ilişki için açık rıza gerektiğini ve rızanın olmamasının tecavüz olarak kabul edileceğini belirtiyor. Bu ilkeyi uygulayan ülkeler arasında İsveç, İspanya, Hırvatistan ve Yunanistan bulunuyor. Almanya ve Avusturya gibi ülkelerde ise "Hayır, hayır demektir" ilkesi geçerli, yani mağdurun cinsel ilişkiyi reddettiğini açıkça ifade etmesi ve buna rağmen eylemin devam etmesi durumunda tecavüz suçu oluşuyor.

Lindner ve Habeck arasında yeni çatlak

Trafik ışığı koalisyonunda bir fikir ayrılığı da işletmelere yönelik rahatlatmalar konusunda yaşanıyor. FDP’li Maliye Bakanı Christian Lindner, Almanya'nın ekonomik durumunu iyileştirmek için 'şirketlere yönelik dayanışma ek ücretinin (Soli) kaldırılması' önerisinde bulundu. Ancak bu öneri, SPD ve Yeşiller tarafından reddedildi.

Yeşiller Partili Ekonomi Bakanı Robert Habeck ise, geçtiğimiz perşembe günü Federal Meclis'te yaptığı konuşmasında, şirketlere mali yardım sağlamanın başka bir yolunu teklif etmişti. Habeck, tıpkı Bundeswehr için olduğu gibi, şirketlerin vergi indirimini finanse edecek özel bir fon kurulmasından yana. Yeşiller Partili bakan, bu sayede federal bütçeye yük getirilmeyeceğini söyledi.

NATO: Rusya'dan bir saldırı tehdidi algılamıyoruz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna savaşını kazanması durumunda Rusya'nın NATO üyesi bir ülkeye saldıracağı iddialarına karşı, şu anda askeri bir tehdit algılamadıklarını söyledi. NATO'nun gücünü artırdığına vurgu yaparak, tarihi bir dönemde bir muharip birliği yeniden yapılandırdıklarını belirtti.

Göring-Eckardt: Rus varlıklarını Ukrayna'ya devredelim

Federal Meclis Başkan Yardımcısı ve Yeşiller Partisi üyesi Katrin Göring-Eckardt, Avrupa Birliği'nde dondurulan yaklaşık 200 milyar avro değerindeki Rus devlet varlıklarının Ukrayna'ya aktarılması çağrısında bulundu.

‘Light evlilik' modeli

Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann, Almanya'da 'sorumluluk birliği' adı verilen yeni bir yasal koruma modelini tanıttı. Bu model, birbirleri için uzun vadeli sorumluluk almak isteyen ancak evlenmek istemeyen kişileri hedef alıyor. Buschmann, modelin 2025 yılına kadar hayata geçirilmesini planladığını ve bu yeni düzenlemenin evliliğe alternatif bir model olmadığını, ancak evlenmek istemeyen bekar ebeveynler ve yaşlı çiftler gibi farklı yaşam tarzlarına sahip insanlara hukuki güvenlik sağlayacağını vurguladı.

Et vergisi geliyor

Federal Tarım Bakanlığı, hayvan refahını iyileştirmek amacıyla et ve et ürünlerine tüketici vergisi getirme planını duyurdu.

Grev dalgası sürüyor

Almanya'nın en büyük havalimanlarında, Lufthansa'nın yer hizmetlerinde çalışan emekçiler grev yaptı. Yaklaşık 1.000 uçuş iptal oldu, 100 bin yolcu etkilendi. Aynı şekilde, 330 bin sağlık emekçisi de toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanmasının ardından bir günlük uyarı grevi yaptı.

Geri Dön 11 Şubat 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN