Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
28 Ocak 2024 Pazar

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'nın gündeminde bu hafta; grev ve protesto dalgası ile aşırı sağ tartışmaları vardı. İşte yaşananlar...

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya’da grev ve protesto dalgası sürüyor. Demiryollarında 24 Ocak’ta başlayan grev, yarın akşama (29 Ocak 2024 Pazartesi) kadar devam edecek. Grevin, ülke tarihinin en maliyetli grevi olabileceği düşünülüyor. Günlük maliyet 100 milyon avroyu, toplam maliyetse 1 milyar avroyu geçebilir.

Makinistlerin devam eden grevi yanı sıra, Berlin Toplu Taşıma İşletmesi (BVG) çalışanları da grev kararı aldı. BVG'nin grevi; otobüs, U-Bahn ve tramvay seferlerini kapsayacak ve grevin detayları önümüzdeki pazartesi günü belli olacak.

Aynı dönemde, Alman hava yolu şirketi Lufthansa'nın iştiraki Discover pilotları da grev kararı aldı. Pilotlar Sendikası Vereinigung Cockpit (VC), grevin cuma günü 00:01'den 23:59'a kadar süreceğini duyurdu.

Çiftçilerin protestoları sürecek

Trafik ışığı hükûmetinin geri adımlarını yeterli bulmayan çiftçiler, tarımdaki sübvansiyonların kesilmesine karşı protestolarını sürdüreceklerini duyurdu.

Hükûmette bu kez de Çocuk Parası çatlağı

Hükûmetin küçük ortağı FDP, çocuk parasındaki artış yerine çocuk sahibi olanların vergiden muaf gelir dilimini yükseltmeyi savunurken; SPD ve Yeşiller, çocuk parasında artışa ısrar ediyor.

AfD: İktidara gelirsek Avrupa Birliğinden ayrılacağız

Aşırı sağcı AfD, iktidara gelmeleri durumunda Avrupa Birliğinde reform için çabalayacaklarını, olmazsa AB'den ayrılmak için referandum (Dexit) yapacaklarını söyledi.

Ekonomistler, şirketleri aşırı sağ ve AfD'ye karşı daha güçlü bir kamusal duruş sergilemeye çağırdı. Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü (DIW) Başkanı Marcel Fratzscher, şirket yönetim kurullarının sağa karşı net bir tavır alması ve çalışanlarına AfD iktidara gelirse işlerinin tehlikede olduğunu hatırlatmasını istedi.

Deutschlandticket’a zam yok

Federal ve eyalet hükûmeti ulaştırma bakanları, pazartesi günü gerçekleştirilen ulaştırma zirvesinde bir araya geldi. Toplantının ardından yapılan açıklamada, 2024 yılı için Deutschland-Ticket fiyatlarında bir artış olmayacağı ve biletin 49 avrodan satılacağı kararı alındığı belirtildi.

Pistorius'un zorunlu askerlik ısrarı sürüyor

SPD'li Savunma Bakanı Boris Pistorius, "Rusya ile savaşa girebiliriz" dedi ve Alman vatandaşı olmayanlar da dahil olmak üzere zorunlu askerlik ısrarını sürdürdü.

Geri Dön 28 Ocak 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN