Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Ekim 2023 Pazar

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'nın gündeminde bu hafta; birleşmenin 33'üncü yılı kutlamaları, göç krizi, aşırı sağ tartışmaları vardı. Hessen ve Bavyera eyaleti ise bugün sandık başında. İşte yaşananlar...

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

İki Almanya'nın birleşmesinin 33'üncü yılı kutlandı. Kutlamalarla birlikte, Doğu ile Batı arasındaki ekonomik fark da yeniden gündeme geldi.

"Gençlere 20 bin avro başlangıç sermayesi" önerisi

Federal Hükûmet Doğu Sorumlusu SPD'li Carsten Schneider, 18 yaşına gelen gençlere ekstra 20 bin avro 'başlangıç sermayesi' verilmesi önerisinde bulundu. Schneider, sermayenin finansmanının veraset (miras) vergisinin artırılmasıyla karşılanabileceğini belirtti.

Göç krizi Şansölye ve Cumhurbaşkanı'nın gündeminde

Şansölye Olaf Scholz, ülkeye düzensiz göçmenlerin yoğun bir şekilde geldiğini ve gelmek isteyen sayısının çok yüksek olduğunu belirtti. Scholz, “Açıkça söylemek gerekirse, Almanya'ya ulaşmak isteyen düzensiz göçmenlerin sayısı çok yüksek. Bu nedenle uzun süredir Avrupa'nın dış sınırlarının korunmasını destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de Almanya'ya düzensiz göçün ve kabul edilen mülteci sayısının sınırlanmasını istedi. Cumhurbaşkanı, “Almanya'ya girişi kısıtlamamız gerektiğini kesinlikle düşünüyorum. Ancak bu sınırı ancak Almanya'nın diğer Avrupa ülkeleriyle sınırdışı etme konusunda işbirliği yapması durumunda sağlayabiliriz" diye konuştu.

Hekimler sokağa indi, muayenehaneler kapandı

Almanya’da aile hekimleri, hükümetin sağlık politikasını muayenehanelerini kapatarak protesto etti. Aile hekimlerinin çıkarlarını koruyan Virchowbund adlı birliğin çağrısıyla ülke genelinde muayenehanelerini kapatan doktorlar, başkent Berlin’deki Invaliden Park'ta bir araya geldi. Doktorlar, “Muayenehaneler zor durumda” sloganıyla Sağlık Bakanlığının önüne kadar yürüdü. Aile hekimlerinin gösterisine muayenehanesi bulunan uzman doktorlar da destek verdi.

Frankfurt polisinde aşırı sağ skandalı

Ünlü Alman televizyon sunucusu Jan Böhmermann, "ZDF Magazin Royale" adlı programında polis teşkilatındaki aşırı sağcı polislerin Whatsapp yazışmalarını ifşa etti. Frankfurt polis teşkilatına bağlı beş polisin bulunduğu "Idiotentreff" (Aptallar Buluşması) adlı WhatsApp grubunda Nazileri öven, Hitler dönemindeki katliamları övücü ifadeler kullanan, engelli insanları küçümseyen, mültecilerin boğularak ölümüne alay eden, tecavüz fantezileri içeren, Yahudi ve LGBT düşmanlığıyla ırkçı yazışmalar yer alıyor. Frankfurt Bölge Mahkemesi, polislerin özel bir ortamda bu yazışmaları yaptığı gerekçesiyle davayı reddetti. Mahkeme bazı kısımların mizah ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu ve içeriğin genel olarak kamuoyuna yansıtılmadığını savundu.

Dizel benzini geçti, depolar Polonya'da doluyor

Dizel fiyatı, benzin fiyatını geride bıraktı. Benzin fiyatı 2,1 sent düşerken, dizel fiyatı 1,3 sent arttı. Artan fiyatlar sonrası, Brandenburg eyaletinde yaşayan bazı insanlar, Polonya'da daha ucuz benzin ve dizel yakıt fiyatları nedeniyle araçlarını Polonya'ya götürüp depolarını doldurmaya başladı.

Maske milyoneri hakim karşısında

CSU'lu Gerold Tandler'in kızı Andrea Tandler, devlet kurumlarına maske satışında aracılık yaparak 48 milyon avro kazandığı iddiasıyla ve 15 milyon avro vergi kaçırma suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Tandler, kendini savunurken "Her zaman vergi açısından her şeyin doğru şekilde ele alınmasını istedim. O zamanlar son derece telaşlı bir dönemdi ve hatalar oluyordu" dedi.

Oktoberfest'e katılım rekor kırdı, bira tüketimi düştü

Bavyera’nın Münih kentinde düzenlenen dünyaca ünlü bira festivali Oktoberfest salı günü kapılarını kapadı. Festival, bu yıl 7,2 milyon ziyaretçi ile yeni bir rekora imza attı. 1985 yılından bu yana ziyaretçi sayısı 7 milyonu aşmamıştı. Öte yandan, korona öncesi 2019 yılında 7,3 milyon litre bira tüketilirken, rekor ziyaretçinin katıldığı bu yıl sadece 6,5 milyon litre bira tüketildi.

Çifte seçim

Bavyera ve Hessen eyaletleri, parlamento seçimleri için bugün sandık başında. Ülke nüfusunun çeyreğine tekabül eden 20 milyon kişinin yaşadığı bu iki eyalette yaklaşık 14 milyon seçmen oy kullanacak. AfD’nin oylarını yükseltmesi endişe yaratıyor. Bavyera’da perşembe günü seçimlere yönelik olarak, Münih'te gerçekleşen aşırı sağ karşıtı gösteride 35 bin kişi bir araya geldi.

Geri Dön 08 Ekim 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN