Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Eylül 2023 Pazar

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'nın gündeminde bu hafta hükûmet içindeki krizler, AfD'nin erken seçim çağrısı ve bütçe vardı. İşte bu hafta yaşananlar...

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Yeşiller Partili Aile Bakanı Lisa Paus ile FDP'li Maliye Bakanı Christian Lindner arasındaki Temel Çocuk Güvenliği (Kindergrundsicherung) konusundaki anlaşmazlık devam ediyor. Paus, Temel Çocuk Güvenliği'ni hayata geçirebilmek için Bakan Lindner'ın Büyüme Fırsatları Yasası'nı engellemişti. Daha sonra her ikisi de Başbakan Olaf Scholz'un arabuluculuğunda bir reform üzerinde anlaştı. Ancak yasa taslağıyla ilgili hâlâ fikir ayrılıkları bulunuyor.

Bütçe kısıldı

Maliye Bakanı Christian Lindner, koalisyon hükûmetinin 2024 bütçesini Federal Meclis'e sundu. Bu bütçeye göre, Alman hükûmeti gelecek yıl yaklaşık 445,7 milyar avro harcamayı planlıyor. Bu, 2023 bütçe planına göre yaklaşık 30 milyar avro daha az harcama anlamına geliyor. Harcamaların 16,6 milyar avro yeni borçla finanse edilmesi öngörülüyor.

Tasarruf çağrısı

Federal Ağ Ajansı Başkanı Klaus Müller, gaz depolama tesislerinin yüzde 94 oranında dolu olduğunun ve alternatif tedarik yollarının da olduğunu, ancak yine de gaz kullanımında tasarruf yapılması gerektiğini söyledi.

Scholz'dan 'Almanya Paktı' teklifi

Şansölye Olaf Scholz, "Güzel günler yakında" diyerek, zorlukları aşmak için 'birlik olma' çağrısı yaptı. Scholz, modern yasaların ve az bürokrasinin gerekliliğine dikkat çekti ve herkesin aynı yönde çalışması gerektiğini belirtti. Ayrıca, 16 eyalet ve ana muhalefetteki Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerine de güçlerini birleştirme çağrısında bulunarak Almanya için bir "Almanya Paktı" önerisi getirdi.

Ana muhalefetten 'zenginler daha çok vergi versin' çağrısı

Ana muhalefet partisi CDU/CSU, vergi politikalarında esneklik gösterme sinyali verdi. CDU Genel Başkanı ve CDU/CSU Federal Meclis Grup Başkanı Friedrich Merz, dar ve orta gelirli bireylerin vergi artışlarından en fazla etkilenen kesim olduğunu belirtti ve yüksek gelirli kesimden daha fazla vergi alınmasını savundu.

AfD erken seçim istedi

AfD Eş Genel Başkanı Tino Chrupalla, Federal Meclis'teki bir konuşmasında Almanya Başbakanı Olaf Scholz liderliğindeki hükûmetin artık görev süresinin sona erdiğini savundu ve erken seçim çağrısında bulundu. Chrupalla, enerji fiyatları, enflasyon ve ısıtma yasası gibi konuları gündeme getirerek hükûmeti sert bir şekilde eleştirdi. 

Borcunu ödemeyen Deutsche Bahn'ın kapılarını söktü

Bir inşaat şirketi, Kiel'deki Alman Demiryolları Deutsche Bahn'a ait seyahat merkezinin kendilerine ait olan borcunun ödenmemesi nedeniyle tüm kapıları söktü.

Benzin ve dizel karıştı

Hessen Eyaleti'ne bağlı Reichensachsen bölgesinde bulunan bir benzin istasyonunda yaşanan dizel ile benzin depolarının karışması durumu, yüzlerce sürücünün araçlarının duman çıkarması ve motorlarının bozulması gibi sorunlar yaşamasına neden oldu.

Bahar Aslan işine geri dönüyor

Aşırı sağcı polislerin göçmenlere ırkçılık yaptığını söyledikten sonra polis akademisindeki işine son verilen Bahar Aslan, mahkeme kararıyla işine geri dönüyor. Polis Akademisi, Aslan'ın açıklamalarının polis ve idari memur adaylarına önyargısız bir görüş aktarmak için uygun olmadığını iddia ederek iş sözleşmesinin yenilenmeyeceğini bildirmişti. Ancak mahkeme, bu kararın yeterli gerekçeye dayanmadığına hükmetti. Aslan, mahkeme kararı sonrasında akademideki işine geri dönmeyi beklediğini açıkladı ve şu anda öğrencilere yüksek kalitede eğitim verilmesine odaklanmanın önemli olduğunu söyledi.

Geri Dön 10 Eylül 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN