Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
03 Eylül 2023 Pazar

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'da bu hafta Temel Çocuk Güvenliği, vergi indirimi, kira freni gibi ekonomiye dair konular gündemdeydi. İşte bu hafta yaşananlar...

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Aşırı sağcı AfD'li Beatrix von Storch'un açıklamasına göre geçen cuma Rheinland-Pfalz eyaletinde katıldığı bir etkinliğin ardından yanına fotoğraf çekilmek için gelen bir kişi, üstüne köpek dışkısı sürdü. Von Storch yaşadığı olayı ‘gerçekten iğrenç’ olarak tanımladı. 

Bavyera Ekonomi Bakanı Hubert Aiwanger’ın lisedeyken hazırladığı iddia edilen, antisemit söylemler içeren bir broşür siyasetin gündemine bomba gibi düştü. Aiwanger iddiaları reddediyor.

SPD'den kira artışlarına karşı düzenleme önerisi

Sosyal Demokrat Parti (SPD), kira artışlarını, yoğun yerleşim bölgelerinde önümüzdeki üç yıl için yüzde 6 ile sınırlayacak bir düzenleme önerdi. SPD'nin asıl amacısyla üç yıl boyunca kira artışını durdurmak.

Temel Çocuk Güvenliği krizi çözüldü

Almanya'da Yeşiller ve FDP arasında uzun süren anlaşmazlıkların ardından hükûmet, Başbakan Olaf Scholz'un girişimiyle temel çocuk güvenliği konusunda anlaşmaya vardı. Fakat detaylar henüz açıklanmadı.

Demiryolu işçileri uzlaşmayı seçti

Almanya'da Deutsche Bahn ile Demiryolu ve Ulaşım Sendikası (EVG) arasında devam eden görüşmelerde çıkmaza gidilmesi sonucunda yapılan grev oylamasında işçiler uzlaşma tarafını seçti. Sendika üyeleri arasında gerçekleştirilen oylamada, üyelerin yüzde 50'den az bir kesimi uzlaşma yanında oy kullandı. Ancak süresiz grev için gereken yüzde 75 oy oranı sağlanamadı. Bu durum, Deutsche Bahn'da aylardır devam eden toplu iş sözleşmesi anlaşmazlığını sona erdirdi. Oylamada yüzde 52,3'lük bir kesim arabulucuların önerisini destekledi.

Sosyal yardıma zam, asgari ücrete zamdan daha fazla

Sosyal yardıma zam geliyor. Çalışma Bakanı Heil, yeni adıyla vatandaşlık parasının yüzde 12 artışla ayda 563 avroya yükseleceğini açıkladı. Buna karşılık, asgari ücretle çalışanların saat ücreti Ocak 2024'ten itibaren sadece 41 sent artarak 12,41 avroya çıkacak.

Hükûmetten ekonomiyi canlandırma adımları

Federal hükûmet, ekonomik krize karşı, kamu yatırımlarını artırıp bürokrasiyi azaltacak 10 maddelik eylem planını açıkladı. Başbakan Olaf Scholz, “Güçlü bir sanayi ülkesi olmaya devam edeceğiz. Ekonominin canlanacağından kimse şüphe etmesin” dedi.

Hükûmet, Ekonomik Büyüme Fırsatları Yasası üzerinde de uzlaşmaya vardı. Yasa, 7 milyar avroluk bir vergi indirimini öngörüyor. Yasa kapsamında, şirketlere iklim dostu yatırımlar yapmaları için teşvikler sunulacak ve araştırmalar ile şirketlere vergi avantajları sağlanacak.

Korona yayılıyor

Almanya'da koronavirüs vakaları son birkaç haftadır artış eğilimini sürdürüyor. Almanya Tabipler Birliği Başkanı Klaus Reinhardt ise henüz halkın endişelenmesini gerektirecek bir durum olmadığı kanaatinde. İçişleri Bakanı Nancy Faeser da koronaya yakalandığını duyurdu.

Geri Dön 03 Eylül 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN