Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Ağustos 2023 Pazar

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'nın gündemi bu hafta hareketliydi. Bu haftanın gündeminde; çifte vatandaşlık, temel çocuk güvencesi, korona aşıları ve ilaç kıtlığı vardı. İşte yaşananlar...

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Çifte vatandaşlığa izin veren ve vatandaşlığa geçişi kolaylaştıran yasa tasarısı, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. İçişleri Bakanı Nancy Faeser, uzun süredir Alman toplumunun bir parçası olan insanların, ülkeyi şekillendirmesini istediklerini aktararak, "Göçmenler artık kimliklerinin bir kısmından vazgeçmeye zorlanmayacak. Dolayısıyla gecikmiş bir paradigma değişimini gerçekleştiriyoruz" dedi. 

Yeni aşılar sonbaharda

Koronavirüsün alt varyantlarına karşı geliştirilen yeni aşıların sonbaharda piyasaya sürülmesi planlanıyor. BioNTech kurucusu Uğur Şahin, Almanya’daki bürokrasiye işaret ederek aşının onay sürecini eleştirdi.

İlaç krizi

Almanya’da Çocuk Doktorları Birliği, sonbahar ve kış aylarında yaşanabilecek ilaç kıtlığını işaret ederek ecza dolaplarını doldurma çağrısında bulundu. Birlik başkanı Thomas Fischbach “Tatilden sonra havaların soğumasıyla ateş düşürücü şurup, fitil ve diğer standart ilaçları bulmak zorlaşabilir. Ecza dolaplarını ihtiyacınız kadar doldurun” dedi.

İki bakan anlaşamadı

Yeşiller Partili Aile Bakanı Lisa Paus ve FDP'li Maliye Bakanı Christian Lindner, temel çocuk güvencesi (Kindergrundsicherung) konusundaki krizi çözmek amacıyla cuma günü acil bir toplantı düzenledi. Ancak toplantıdan bir uzlaşma çıkmadı. Müzakereler hafta sonunda da devam ediyor. Maliye Bakanı Lindner, temel çocuk güvencesi için 2 milyar avro ayırmayı planlarken; Aile Bakanı Paus, bu program için 12 milyar avroya kadar bir bütçe talebinde bulunmuştu.

IMF: Almanya bu yıl küçülecek tek G7 ülkesi olacak

Alman ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde durgunlaştı. Gayri safi yurt içi hasıla ise, yüzde 0,2 küçüldü ve böylece üçüncü kez art arda büyüme gösteremedi. Uluslararası Para Fonu (IMF) tahminlerine göre, Almanya bu yıl G7 ülkeleri arasında küçülecek tek ülke olacak.

"Avrupa'nın hasta adamı"

Kış aylarını takiben bahar döneminde ekonomik toparlanma yaşayamaması, İngiliz The Economist dergisinin "Avrupa'nın hasta adamı" ifadesini yeniden gündeme getirdi. Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü (DIW) Başkanı Marcel Fratzscher, RND'ye yaptığı açıklamada, Almanya'nın Avrupa'nın hasta adamı olmadığı; ancak ekolojik, dijital ve ekonomik dönüşümü etkili bir şekilde yönlendiremezse tekrar bu unvanı alabileceği konusunda da uyarıda bulundu.

İsteyen cinsiyet değiştirebilecek

Federal hükûmet, "Kendi Kaderini Tayin Etme Yasası" olarak bilinen yasa tasarısını onayladı. Bu yasayla birlikte, nüfus dairesine giderek basit bir prosedürü uygulamak, cinsiyet değiştirmek için yeterli. 14 yaşından küçük çocukların aileleri (veli veya vasileri) nüfus idaresine başvurarak çocukların cinsiyetini veya cinsiyetsizliğini kaydedebilecekler. 14 yaşından büyük olan çocuklar ise velilerinin onayıyla kendi cinsiyet değişikliği hakkına sahip olacaklar. 18 yaşından itibaren ise uzman görüşü gerekmeksizin nüfus dairesinde cinsiyet ve ad değişikliği gerçekleştirilebilecek.

Tavuk dönerde salmonella

Robert Koch Enstitisü, salmonella bakterisinden etkilenen 10 kişinin hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Hastaneye kaldırılanların dördü Berlin’de. Avusturya Sağlık Bakanlığı da yaptığı açıklamada enfeksiyon kaynağının Polonya’dan gelen tavuk etleri olduğunu duyurdu. Bakterinin en çok tavuk dönerden bulaştığı da belirtildi.

Dolandırıcıya bir torba limon

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Düren kentinde dolandırıcılar bu sefer sert kayaya çarptı. 88 yaşındaki emekli bir adam, kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcıları ters köşeye yatırdı. Eşini kaza geçirdiği ve tedavi masrafları için acilen ödeme yapması söylenen yaşlı adam, kapısına kadar gelen dolandırıcılara para yerine bir torba limon verdi ve polise şikayette bulundu.

Geri Dön 27 Ağustos 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN