Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
13 Ağustos 2023 Pazar

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'nın gündeminde bu hafta genel olarak ekonomi vardı. İşte geride bıraktığımız haftanın gelişmeleri...

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya’da, son zamanlarda inşaat maliyetleri o kadar arttı ki, şirketler yeterli kâra ulaşamadıkları için projelere başlamak istemiyor. Bu nedenle özellikle apartman projelerinin durması bekleniyor. Uzmanlar, sektördeki bu durumun bir süre daha devam edeceği görüşünde. 

Enerji fiyatlarında indirim

Doğu Alman enerji tedarikçisi EnviaM, 1 Temmuz tarihi itibari ile enerji fiyatlarında daha düşük tarife uygulamaya başladı. Fiyatlardaki bu düşüşler Saksonya-Anhalt, Saksonya, Thüringen ve Brandenburg eyaletlerindeki 800 bin kadar ticari ve özel müşteri için de geçerli olacak.

Münih'te ise 1 Ekim 2023 tarihinde ısıtma sezonunun başlamasıyla birlikte doğal gaz fiyatlarının yüzde 40'tan fazla düşeceği duyuruldu.

Emlak vergisi tahakkuk oranı yükseltildi

Almanya'da 2022 yılında 8 belediyeden biri emlak vergisi tahakkuk oranını yükseltti. Ortalama emlak vergisi tahakkuk oranı yüzde 391 olarak gerçekleşti, bu da bir önceki yıla göre yüzde 5'lik bir artış anlamına gelir. 2005 yılında ise bu oran ortalama yüzde 317 idi. Özellikle Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde bu oran yüzde 565'e kadar çıktı.

AfD 4 ay sonra ilk defa oy kaybetti

Almanya'da INSA kamuoyu araştırma şirketinin yaptığı yeni anket, Almanya için Alternatif (AfD) partisine olan desteğin yüzde 20,5 olduğunu gösterdi. Bir önceki ankette AfD'ye destek yüzde 22 seviyesindeydi. Bu sonuçlara göre; aşırıcı sağ AfD'nin oyları, INSA'nın Bild gazetesi için düzenlediği haftalık anketlerde dört ay sonra ilk kez düşüş yaşadı. Daha önceki araştırmalarda, AfD'ye yönelik destek 25 Mart'tan bu yana sürekli olarak artış gösteriyordu.

AfD ile AB arasında çekişme

Aşırı sağcı AfD, Avrupa Birliği'nin (AB) başarısız bir proje olduğunu iddia ederek, AB'nin 'Avrupa Ulusları Federasyonu' olarak yeniden kurulmasını talep etti. Fransa'nın AB İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Laurence Boone, AfD’nin yükselişinin ‘Avrupa'nın istikrarı için bir tehdit’ oluşturduğunu söyledi. Boone, AfD'nin Ukrayna'ya sırtını dönerek Avrupa Parlamentosu'ndaki oylarıyla Avrupa'yı yıpratma politikası güttüğünü savundu.

Yılın futbolcusu İlkay Gündoğan

Almanya'da yılın futbolcusu, tüm kupaları kazandığı sezonun ardından Manchester City'den Barcelona'ya transfer olan İlkay Gündoğan seçildi.

Habeck iyimser

Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Almanya'nın ekonomik gerilemeye rağmen güçlü yönlerine vurgu yaparak "Kendimize güvenmeliyiz" mesajı verdi. Habeck, Funke Medya'ya yaptığı açıklamada, yaklaşık 25 şirketin toplamda 80 milyar avro değerinde yatırım yapmayı planladığını belirtti. Bu yatırımların hem katma değer hem de istihdam yaratacağını ifade etti.

Savaşın kazananı Rheinmetall

Alman savunma sanayi devi Rheinmetall, Ukrayna'daki savaşın etkisiyle aldığı siparişlerle rekor seviyelere ulaştı. Nisan-haziran döneminde yaklaşık 1,5 milyar avro ciroya ulaşan şirket, geçen yılın aynı dönemine göre cirosunu yüzde 6'dan fazla artırdı.

Telekom hükûmeti tehdit etti: Gideriz

Almanya'nın önde gelen telekomünikasyon şirketi olan Deutsche Telekom, dijitalleşmeyi engelleyen bürokratik engellerin hızla kaldırılmaması hâlinde yatırımlarını yurtdışına taşıyabileceği konusunda federal hükûmeti tehdit etti.

Geri Dön 13 Ağustos 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN