Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Temmuz 2023 Pazar

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'da bu hafta gündemde aşırı sıcaklar, bütçe tartışmaları ve göç vardı. İşte bu hafta yaşananlar...

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Çalışanlara siesta önerisi: Sağlık Bakanı destekliyor

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, artan sıcaklıklar nedeniyle doktorların öğle saatlerinde "siesta" yapılmasını önerdiğini ve bu öneriyi mantıklı bulduğunu belirtti.

Sağlık sigortası şirketlerinden uyarı: Katkı payları artabilir

Sağlık sigortası şirketleri, Almanya'daki sağlık sektöründe darboğaz yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada katkı paylarının yükselebileceği belirtildi.

Her 3 kişiden biri yüksek tansiyon hastası

Robert Koch Enstitüsü, Almanya'da her üç kişiden birinin yüksek tansiyon hastası olduğunu ortaya koyan bir araştırma yayımladı. Ülkede 20 ila 30 milyon kişinin yüksek tansiyon hastası olduğu tahmin ediliyor.

Eğitime 'iklim ayarı' talebi

Son yılların en sıcak yazını yaşayan Almanya'da, öğrencilerin aşırı sıcaklardan en az etkileneceği biçimde düzenlemeler yapılması talep ediliyor.

En kısa yaz tatili Almanya'da

Yapılan son araştırmaya göre, Avrupa ülkeleri arasında en kısa yaz tatili 75 gün ile Almanya'da. Türkiye'de ise yaz tatili 115 gün.

Almanya eğitimden tasarruf edecek

Federal Maliye Bakanlığı, Federal Eğitim Bakanlığı’nın bütçesinde daraltma planlıyor. Federal Maliye Bakanlığı’nın, 2024’te Federal Eğitim Bakanlığı bütçesini yüzde 5,4 oranında daraltmayı planladığı öğrenildi.

AfD rüzgarı Batı'da da esmeye başladı

Yeşiller Partisi’nin ‘kalesi’ olarak bilinen Baden Württemberg’de aşırı sağcı AfD oylarını yüzde 19’a çıkardı.

Yeşiller kan kaybediyor

Yeşiller son 5 yılın en büyük oy kaybıyla karşı karşıya kaldı. Yapılan bir ankette partinin oyları 2018’den bu yana ilk kez yüzde 13’e düştü.

Fed'den Deutsche Bank'a 186 milyon dolar ceza

ABD Merkez Bankası (Fed), kara para aklamayı önlemeye yönelik yeterli tedbir almadığı gerekçesiyle Deutsche Bank ve ABD'deki iştiraklerine 186 milyon dolar para cezası verdi.

Uçakla seyahat hâlâ trenden daha ucuz

Almanya’da yapılan bir araştırma trene binmenin uçakla seyahat etmekten daha pahalı olduğunu ortaya koydu.

Söder’den KDV çıkışı: Gıda ürünlerinde sıfırlanmalı

Bavyera Başbakanı Markus Söder, tüm temel gıda ürünlerinde vergilerin kaldırılmasını önerdi.

CDU Milletvekili’nden ‘AfD yasaklansın’ çıkışı

Yapılan son anketlerde oy oranında gözle görülür artış yaşayan AfD’ye art arda tepkiler geliyor. Bu kez de CDU Milletvekili Marco Wanderwitz aşırı sağcı partinin yasaklanması için kampanya başlattı.

Hristiyan Demokratlar olmadan hükûmet kurulamıyor

Yapılan ankete göre; bu pazar seçim yapılsa ortaya çıkacak tabloda CDU/CSU olmadan hükûmet kurulamıyor. INSA araştırma enstitüsü tarafından gerçekleştirilen son ankete göre, Almanya'da bir genel seçim yapılsa, Birlik partileri CDU/CSU yüzde 27 oy oranıyla ilk sırayı alıyor. Onları yüzde 20,5 oy oranıyla aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisi takip ediyor. Ankete göre, Sosyal Demokrat Parti (SPD) yüzde 18, Yeşiller Partisi yüzde 14, Hür Demokrat Parti (FDP) yüzde 7 ve Sol Parti ise yüzde 5 oy alacak. Bu durum, mevcut trafik ışığı (SPD-Yeşiller-FDP) hükûmetinin oy oranının yüzde 39'da kalacağını ve Birlik partileri olmadan hükûmet kurulamayacağını gösteriyor.

İşgücü açığı: Göçmenler mi daha fazla çalışmak mı?

Avrupa'da nitelikli işgücü açığı tartışmaları sürüyor. Kimi uzmanlar göçmen işçi alımını desteklerken; kimi uzmanlar ise bunun entegrasyon maliyetini artıracağını söyleyerek daha fazla çalışmayı öneriyor.

Berlin Aslanı, yaban domuzu çıktı

Berlin’de başıboş gezdiği belirtilen bir aslana dair bir belirti bulunamadı. Aslan sanılan hayvanın, aslında yaban domuzu olabileceği bildirildi.

Tatilciler dikkat: Polisten sahte uçuş hattı uyarısı

Gelsenkirchen polisi, tatilcileri, internet üzerinden insanları dolandıran sahte uçuş yardım hattı konusunda uyardı.

Zararlı gıdalara reklam yasağını liberaller mi engelliyor?

Yeşiller Partili Tarım Bakanı Cem Özdemir, çocuklara yönelik çikolata, cips ve benzeri ürünlerin reklamlarını yasaklama planını açıkladı. Tasarının, şirketlerin baskısı üzerine FDP tarafından engellendiği iddia ediliyor.

Dünya Meteoroloji Örgütü rekor sıcaklara karşı uyardı

Dünya Meteoroloji Örgütü, aşırı sıcaklara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. Yapılan açıklamada, bu yaz rekor sıcaklıkların görülebileceği belirtildi.

Geri Dön 23 Temmuz 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN