Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
25 Haziran 2023 Pazar

Almanya’da bu hafta neler yaşandı?

Almanya’nın gündeminde bu hafta; Ekonomi Bakanı Habeck’in açıklamaları, enflasyon ve yükselen AfD tehlikesi vardı. İşte bu hafta yaşananlar...

Almanya’da bu hafta neler yaşandı?

Federal Konsey’in yasa tasarılarını onaylamasının ardından, 1 Temmuz tarihinden itibaren, emekli maaşlarına Batı'da yüzde 4,39, Doğu'da ise yüzde 5,86 oranında zam gelecek. Bakım reformu ise temmuz ayında uygulanmaya başlancak. 

Hissedilen enflasyon oranın 3 katı

Federal İstatistik Dairesi (Destatis) Almanya’daki enflasyon oranını yüzde 6,1 olarak açıkladı. Sigorta şirketi Allianz Trade tarafından yapılan bir araştırma ise, Almanya’da hissedilen enflasyonun açıklananın üç katı yani yüzde 18 olduğunu ortaya koydu.

Yine Destatis verilerine göre; 2022 yılında 1 milyon 122 bin kişi artarak Almanya’da son 32 yılın en yüksek nüfus artışı gerçekleşti.

Ekonomi Bakanı Habeck: Hükûmetten memnun değilim

Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck dikkat çeken açıklamalarda bulundu. N-tv’de yer alan habere göre Almanya’nın kışı güvenli bir şekilde atlattığına işaret ederek, enflasyon ve enerji fiyatlarındaki kısmi rahatlamaya rağmen hükumetin imajının olumlu bir tablo çizmediğini söyleyen Habeck, “Federal hükûmetten ben de memnun değilim” diye konuştu. 

Europa-Park’ta yangın

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde yer alan ve ülkenin en büyük tema parkı olan Europa-Park’ta yangın çıktı. Çıkan yangın nedeniyle yaklaşık 25 bin kişi tahliye edildi. Yangında 3 itfaiyecinin ise hafif şekilde yaralandığı aktarıldı.

Milyoner isimden AfD’ye karşı partilere dev bağış

Radikal ve popülist güçlere karşı parayla mücadele edilmesini savunan girişimci ve milyoner Harald Christ, bunun için AfD haricindeki Federal Meclis'teki büyük partilere 253 bin avro bağışta bulundu.

Göç yasası onaylandı: Kapılar açılıyor

Almanya'da nitelikli iş gücü açığını kapatmayı hedefleyen yeni göç yasası Federal Meclis'ten geçti. Yasaya Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) üyelerinden oluşan koalisyon hükûmeti destek verirken; muhafazakar Hristiyan Birlik (CDU/CSU) ve aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partileri aleyhte oy kullandı.

Geri Dön 25 Haziran 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN