Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Haziran 2023 Pazar

Almanya’da bu hafta neler yaşandı?

Almanya’nın gündeminde bu hafta; giderek oylarını artıran aşırı sağcı AfD, göçmenler ve Schengen vardı. İşte bu hafta yaşananlar...

Almanya’da bu hafta neler yaşandı?

CDU Başkan Yardımcısı Carsten Linnemann, Almanya'da sosyal yardımlarla geçinenlere zorunlu çalışma önerisinde bulundu. Linnemann, fiziksel veya psikolojik bir rahatsızlığı olmayan ancak Vatandaş Parası (Bürgergeld) ile geçinenlerin çalışmaya teşvik edilmesi gerektiğini savundu. Belediyeler tarafından sunulan kâr amacı gütmeyen işlerde, iş bulamayanlara 6 aya kadar yerleştirme yapılmasının, Hollanda ve Danimarka'da olduğu gibi, bir seçenek olabileceğini belirtti.

Alman bakandan göçmenlere destek çağrısı

Yunanistan açıklarında 79 göçmenin öldüğü felaketin ardından, Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Svenja Schulze, Avrupa'ya yasal kaçış yollarının sağlanmasının önemine vurgu yaptı. Suriye krizini unutmanın ‘ölümcül bir hata’ olacağını söyleyen Alman bakan, milyonlarca mülteciyi kabul eden Türkiye, Ürdün ve Lübnan’a 1,5 milyon avro destek olunacağını söyledi.

AfD riski büyüyor: Kritik seçim

Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde bu hafta sonu düzenlenecek olan seçim, Almanya siyasetinde önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor. Eyalet başkentinin yönetimine aşırı sağcı bir adayın gelmesi durumunda, Almanya'da siyasi bir deprem yaşanması bekleniyor. Seçim tahminlerine göre, bu ihtimal oldukça gerçekçi bir olasılık olarak görülüyor. Schwerin Büyükşehir Belediye Başkanı Rico Badenschier'in (SPD) yeniden seçilmesi bekleniyor. Görevdeki başkanın oy oranı yaklaşık olarak yüzde 42 seviyesinde bulunuyor. Aşırı sağcı aday Leif-Erik Holm, ilk turda yüzde 27,4 oy alarak ikinci sırayı elde etti. Düşük seçim katılımının (yüzde 50,6) Holm için bir fırsat olabileceği düşünülüyor. Sonuçlar merakla bekleniyor.

Schengen vizesi krizi: İtirazlar askıya alındı

Almanya Dışişleri Bakanlığı; Türkiye, Çin ve Fas’ta vizelerin reddedilmesine ilişkin itirazların incelenmesinin askıya alındığını bildirdi. AB ise gecikmeleri salgına bağladı. Bir süredir, özellikle Türk vatandaşlarının Schengen vizelerinin reddedilmesi gündemde. Almanya Dışişleri Bakanlığı, reddedilen vizelere yönelik itirazların değerlendirmesinin askıya alındığını duyurdu. Açıklamada 'salgın sonrası seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla vize bölümlerinin çok ciddi bir başvuru yükü altına girdiği' ve bunun bazı yerlerde vize randevuları için daha uzun süreler beklenmesine neden olduğu belirtildi.

Bununla birlikte Türkiye'deki misyonlar üzerinden 2022'de, yani korona salgını devam ederken yapılan Schengen vizesi başvurularından yüzde 15'i reddedilirken; bu oran, bu sene yüzde 50 civarına yükseldi.

Üç eyalette ‘su kıtlığı’ alarmı

Almanya’da Berlin, Brandenburg ve Saksonya eyaletleri su kıtlığı riskiyle karşı karşıya. Federal Çevre Ajansı (Umweltbundesamtes - UBA) tarafından yapılan çalışmayla, Lausitz Göller Bölgesi’nde kömür çıkarımının son ermesiyle birlikte, yaz aylarındaki su miktarının yüzde 75’e kadar azalabileceği ortaya çıktı. En kötü senaryoda, Berlin, Brandenburg ve Saksonya eyaletlerinde su kıtlığı riski yaşanabileceği öngörüsünde bulunuldu.

Su tasarrufu çağrısı

Hazırlanan raporda, su rezervlerinin artırılması, su deposu olarak kullanılan mevcut göllerin genişletilmesi önerildi. Ayrıca, endüstri ve tarımda su tasarrufu çağrısında bulunuldu, hanelerin de sorumluluk alması gerektiği belirtildi. Brandenburg Çevre Bakanlığı tarafından Alman Basın Ajansı’na yapılan açıklamada, yer altı sularındaki durumun dikkate alınacağı, Saksonya Federal Çevre ve Ekonomi Bakanlığı ile yürütülecek ortak bir yer altı suyu projesinin başlatılacağı bildirildi.

BioNTech davasının ilk duruşması iptal edildi

Almanya’da bir sağlık çalışanı, korona aşısının yan etkileri olduğu iddiasıyla BioNTech’e dava açmıştı. Davanın bugün görülmesi beklenen ilk duruşması, davacının reddihakim talebiyle iptal edildi. Mahkeme sözcüsünden yapılan açıklamada, davacının reddihakim talebinde bulunması nedeniyle, ilk duruşmanın iptal edildiği ifade edildi. Davacı taraf, davanın önemini işaret ederek, bir yargıç yerine hakimlerden oluşan bir kurulun karar vermesini istiyor. Mahkeme, bu talebi birkaç güç içerisinde değerlendirerek karara bağlayacak.

Geri Dön 18 Haziran 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN