Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Haziran 2023 Pazar

Almanya’da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'nın gündeminde bu hafta Türkiye seçimleri, seçim kutlamaları, enflasyon ve Alman vatandaşlığına geçen yabancı uyruklu sayısı vardı. İşte bu hafta yaşananlar...

Almanya’da bu hafta neler yaşandı?

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci turunda zafer Recep Tayyip Erdoğan'ın oldu. Erdoğan, Almanya'da kullanılan oyların yüzde 67,36'sını aldı.

Stuttgart’ta 'seçim kutlaması' kanlı bitti

Stuttgart’ta, Türkiye’deki seçimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasını kutlamak isteyenler ve karşı grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi ağır yaralandı.

Kutlamalar çifte vatandaşlık tartışması başlattı

Erdoğan destekçilerinin seçim zaferini kutlamlarında ortaya çıkan görüntüler tartışma yarattı. Hükûmetin planladığı vatandaşlık reformu da yeniden tartışmaya açıldı. 

Almanya Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir (Yeşiller Partisi), Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanması sonrası Almanya’da yapılan kutlamalara ilişkin, Twitter hesabından “Otomobil konvoyları biraz otoriter politikacının masum taraftarlarının kutlamaları değildir. Bu bizim çoğulcu demokrasimizi reddetmektir. Bu bizim çuvalladığımızın göstergesidir. Bu görmezden gelinemez” paylaşımında bulundu.

Trafik ışığının vatandaşlık reformunun, daha fazla Alman vatandaşının yabancı seçimlere katılmasının önünü açacağını söyleyen CSU’lu Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann’a göre; bu durum, çifte vatandaşların diğer ülkelerde ‘otokratlara’ oy vermesine neden olacak. CSU’lu bakan, “Kendimizi kandırmayalım: Bu aynı zamanda ülkemizde yabancı ülkelerdeki seçim kampanyalarının artarak devam edeceği anlamına geliyor” diye konuştu. Hermann, Cem Özdemir’in tavrını da ‘ikiyüzlü’ olarak nitelendirdi.

Almanya-Rusya gerilimi büyüyor

Almanya’nın, nisan ayında ülkede bulunan Rus diplomatları casusluk yaptıkları gerekçesiyle ülkeden sınır dışı etmelerinin ardından; Rusya, yalnızca diplomatları değil aynı zamanda öğretmenleri de sınır dışı etme kararı aldı.

Solingen faciasının 30'uncu yılı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Solingen kentinde 29 Mayıs 1993'te Genç ailesinin Untere Werner Caddesi'ndeki evleri kundaklanmış, saldırıda Gürsün İnce (28), Hatice Genç (19), Gülistan Öztürk (12), Hülya (9) ve Saime Genç (5) hayatını kaybetmişti.

Yakalanan failler Markus Gartmann, Felix Köhnen, Christian Reher ve Christian Buchholz, hapis cezalarını çektikten sonra tahliye edildi. Kimlikleri gizli tutulan saldırganlar yaşamlarını Almanya'da sürdürüyor.

Regensburg’da kuş gribi alarmı

Regensburg’da bulunan bir çiftlikte kuş gribi vakasının görülmesinin ardından 60 bin tavuk öldürüldü.

Fratzscher’den ‘enflasyon’ tahmini

Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (DIW) Başkanı Marcel Fratzscher, enflasyonun bu yıl da en az yüzde 6 bandında seyredeceği tahmininde bulundu. Fratzscher, "Tablo olumsuz, kemer sıkmaya devam edeceğiz” dedi. 

2022’de 168 bin kişi Alman vatandaşı oldu

Federal İstatistik Dairesi (Destatis) Alman vatandaşlığı alanların istatistiklerini yayımladı. Destatis tarafından istatistiklere ilişkin yapılan açıklamada, 2022'de vatandaşlık alan yabancıların sayısının 2021'e göre yüzde 28 artış gösterdiği, vatandaşlığa kabul edilen 168 bin 545 kişi arasında Suriyelilerin 48 bin 300 ile birinci sırada, 14 bin 235 ile Türklerin ikinci sırada, 6 bin 810 ile de Iraklıların üçüncü sırada yer aldığı ifade edildi.

Deutsche Bahn ve sendika anlaşamadı

Demir yolu işçileriyle, Deutsche Bahn arasında anlaşma sağlanamadı. Demir Yolları ve Taşımacılık Sendikası (EVG), şirketin masaya kabul edilebilir bir teklifle gelmediğini söylerken, Deutsche Bahn ise sendikayı ‘inatçı’ olmakla ve ‘anlaşmaya niyeti olmamakla’ suçladı.

Geri Dön 04 Haziran 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN