Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Nisan 2023 Pazar

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'da bu haftanın gündeminde ilk evini alacak gençlere ve düşük gelirli ailelere destek vardı. İşte bu hafta yaşananlar...

Almanya'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya'da, Federal hükûmet, ilk evini alacak gençlere ve düşük gelirli ailelere destek sağlayacak bir program başlatıyor. Bu program kapsamında, federal hükümet, ev alımı için gereken peşinatın bir bölümünü karşılayacak ve ayrıca geri ödemesiz bir hibe verecek. Böylece, düşük gelirli aileler ve gençlerin, ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirmeleri amaçlanıyor. Programın detaylarına ilişkin daha fazla bilgi için, federal hükûmetin konut politikaları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Esrarın yasallaşmasına tepkiler

AB ile görüşmeler ışığında hazırlanan tasarıda, Almanya’da kişisel kullanım için 25 grama kadar esrar bulundurulmasına ve en fazla 3 adet kenevir yetiştirilmesine izin verilmesi yer aldı. Saksonya İçişleri Bakanı Armin Schuster tasarıya tepki gösterdi. Schuster, "Federal hükûmet çok yanlış bir yolda. Gençlerimizi tehlikeye atıyoruz. Hollanda deneyimi bunu çok net bir şekilde gösteriyor” dedi.

Nükleere son

Almanya'nın Philippsburg kentindeki nükleer santral, uzun yıllardır süren faaliyetlerin ardından dün resmi olarak kapatıldı. Santral, yaklaşık 35 yıldır elektrik üretiyordu ancak 2011 yılında Japonya’daki Fukushima nükleer faciasının ardından Almanya, nükleer enerjiden kademeli olarak vazgeçme kararı aldı. Nükleer santralin kapatılması, Almanya'nın yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapma stratejisinin bir parçası olarak görülüyor. Ülke, 2022 yılına kadar diğer nükleer santrallerin de kapatılmasını planlıyor ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını arttırmayı hedefliyor. Philippsburg nükleer santralinin kapatılması, aynı zamanda çevre ve iklim aktivistlerinin de talepleri doğrultusunda gerçekleşti.

Ek maliyetlere karşı dikkat

Fderal hükûmet, enerji tasarruflu ısıtma sistemlerinin kullanımını teşvik etmek için bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. Ancak, bu değişikliklerin yapılması kiracılar için ek maliyetlere neden olabilir. Çünkü ısıtma sistemlerinin yenilenmesi, mülk sahipleri tarafından kiracılara fatura edilebilir. Bu nedenle, bazı kiracılar, enerji tasarruflu ısıtma sistemlerinin yararlarının yanı sıra, ek maliyetlere karşı da uyanık olmaları gerektiğini savunuyorlar. Bunun yanı sıra, bazı gruplar, federal hükümetin daha düşük enerji tüketimli konutların inşası için daha fazla teşvik sağlaması gerektiğini düşünüyor.

Asgari ücrete zam sinyali

SPD'li Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil, geçen yıl iki kademeli artış ile saati 12 avroya yükselen genel asgari ücrette yeniden bir artış olacağını söyledi. Bild am Sonntag'a konuşan Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil, "Çalışmaya değmeli. Bu nedenle seneye Ocak ayından itibaren asgari ücrette artış olacak" dedi.

Geri Dön 16 Nisan 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN