Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
19 Haziran 2024 Çarşamba

Almanya'da aşırı sağcı ve İslamcı terörde artış

Almanya'da, 2023 yılında aşırı sağcı ve radikal İslamcı terör örgütlerinin üye sayısında ciddi bir artış yaşandı.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV) Başkanı Thomas Haldenwang, başkent Berlin'de düzenledikleri ortak basın toplantısında 2023 yılı raporunu açıkladılar. Raporda, aşırı sağcı grupların göç ve uluslararası çatışma korkularını kullanarak destek tabanlarını genişlettikleri vurgulandı.

Aşırı sağcı sayısı 40 bini aştı

Thomas Haldenwang, 2022 yılında Almanya'da 38 bin 800 aşırı sağcı tespit edildiğini belirterek, "Almanya'daki potansiyel aşırı sağcı sayısı geçen yıl yüzde 4,6 artarak 40 bin 600'e yükseldi. Şiddet yanlısı olarak sınıflandırılanların sayısı ise yüzde 3,6 artarak 14 bin 500'e ulaştı" dedi. Reichsbürger (İmparatorluk Vatandaşları) olarak bilinen grubun sayısının 2 bin 500 artarak 25 bine ulaştığı ve bunlardan 2 bin 500'ünün şiddet eğilimli olduğu açıklandı.

Radikal siyasal İslamcılarla mücadele

Bakan Faeser, "İslamcılıkla mücadelede tetikteyiz" diyerek, özellikle terör örgütü IŞİD ve onun Horasan kolu IŞİD-H'ye karşı tüm emniyet güçlerinin dikkatli olduğunu vurguladı. Almanya'da radikal siyasal İslamcı oluşumlara katılanların sayısının 27 bin civarında olduğunu belirtti ve bunun yüksek bir rakam olduğunu ifade etti.

"En güçlü yabancı aşırılıkçı örgüt PKK"

Raporda, terör örgütü PKK'nın Almanya'da en geniş üyeye sahip ve en güçlü yabancı aşırılıkçı örgüt olduğu belirtildi. Haldenwang, terör örgütü PKK'nın uzun yıllardır izlendiğini ve örgüt mensubu sayısının 14 bin 500'den 15 bine çıktığını açıkladı. Terör örgütü PKK tarafından işlenen suçların 2022'de 262, 2023'te ise yüzde 9,2 artarak 286'ya çıktığını belirtti. Bu suçların 22'si şiddet içerikli, 99'u ise propaganda suçları olarak kaydedildi. Terör örgütü PKK'nın 2022'de olduğu gibi 2023'te de sözde bağış kampanyalarıyla 16 ila 17 milyon avro topladığı bildirildi.

"Hitler selamı" soruşturması

Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde geçtiğimiz gün öğleden sonra Schlossbrücke’de yaklaşık 20 üstsüz erkeğin Hitler selamı vererek, anayasa karşıtı sloganlar atması iddiası üzerine Schwerin polisi soruşturma başlattı. Gruba mensup olduğu anlaşılan bir kadının fotoğraflarını çektiği belirtildi. Polis, görgü tanıklarını arıyor.

Geri Dön 19 Haziran 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN