Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
18 Nisan 2023 Salı

Almanya'da 2 bin avro ısınma yardımı kararı

Almanya'da federal ve eyalet hükûmetleri; likit gaz, pelet ve mazotla ısınan hanelere 2 bin avroya kadar hibe verecek. 

Almanya'da 2 bin avro ısınma yardımı kararı

RND’nin haberine göre, 2 bin avroluk hibe 1 Ocak 2022 ile 1 Aralık 2022 tarihleri arasında ödenen ısıtma faturalarına göre belirlenecek. 

Referans fiyatların iki katını üzerinde olanlar faydalanacak

2022 yılında ısıtma maliyetleri komisyon tarafından belirlenen referans fiyatların iki katının üzerinde olanlar yardım alabilecek. Hükumet, ek masrafların yüzde 80’ini, en fazla 2 bin avroya kadar karşılayacak. Ev sahipleri kiracılarla birlikte ortak başvuruda bulunacak, ayrıca alınan hibenin kiracıya verileceği ibraz edilmek mecburiyetinde. 

16 eyaletten 13’ünde yardımlar online başvuru portalı üzerinden yapılabilecek. Online sisteme Elster ID ya da Bund ID hesabı aracılığıyla giriş yapılacak. Başvuru portalı üzerinde dijital bir hesap makinesi bulunacak. Başvuruda bulunanlar ya hesap makinesi ya da referans fiyatlar üzerinden ne kadar hibe alacaklarını hesaplayabilecek. Başvuru sırasında muhakkak bir önceki yılın ısınma faturalarını da bulunması gerekiyor.

Berlin’de başvuru başladı

Berlin’de halihazırda başvurular alınmaya başladı. Aşağı Saksonya, Mecklenburg-Vorpommern, Hamburg, Bremen ve Schleswig-Holstein’da yaşayanlar bu ay sonuna kadar başvuru yapmaya başlayabilecek. Thüringen’de ise sistemin açılması mayıs ayını bulabilir. Her eyalette farklı başvuru prosedürleri olabileceği için eyaletlerin ekonomi ve sosyal işler bakanlıklarına ait web sitelerinden bilgi alınması da gerekiyor. Yardımlardan, mazot, sıvılaştırılmış gaz (LPG), odun paletleri, çıtaları, briketleri ve kömür ile ısınanlar faydalanabilecek. Enerjide tavan fiyatlarla ilgili tüm sorular ayrıca 0800 78 88 900 numaralı telefon hattı üzerinden de yanıtlanıyor. 

Geri Dön 18 Nisan 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN