Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
17 Ocak 2024 Çarşamba

Almanya, Rusya ile savaşa hazırlanıyor

Basına sızan gizli ordu belgelerinden birinde, 2025 yazında 30 bin Alman askerinin de katıldığı bir NATO ordusunun, Rusya'yla çatışmaya girebileceği iddia edildi.

Alman ordusu, Rusya ile NATO arasında olası bir çatışma için hazırlıklara başladı. Bild gazetesinin ulaştığı gizli ordu belgelerine göre, "Rusya'ya karşı çatışma planı" konusundaki endişeler artıyor. Senaryoya göre, 2025 yazında çatışma başlamadan önce Rusya'nın yeni bir seferberlik dalgası başlatması öngörülüyor.

"30 bin Alman askeri NATO ordusuna katılacak"

Haberde, 2024'te Rusya-NATO ilişkilerinin daha da kötüleşeceği ve Rusya'nın Ukrayna'da ilerleyeceği belirtildi. Ukrayna ordusunun çekilmesi sonrasında NATO ile Rusya arasındaki tansiyonun yükseleceği ve Rusya'nın Batı'ya yönelik saldırısının temmuz ayında başlayacağı öngörüldü. Ayrıca, 2025'te NATO'nun, 30 bini Alman askeri olmak üzere, 300 bin kişilik ordusunun doğuya konuşlandırılarak çatışmanın başlayacağı belirtildi. Çatışmanın en yoğun yaşanacağı bölgelerin Belarus ve Kaliningrad'da Suvalki koridoru olduğu vurgulandı. Haberde çatışmanın başlaması ve sonuçlarına dair daha detaylı bir bilgiye ise yer verilmedi.

Pistorius, "Savaşa hazır olmalıyız" demişti

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, daha önce yaptığı bir açıklamada, "Avrupa'da bir savaş tehdidi olabileceği fikrine alışmalıyız ve buna hazırlıklı olmalıyız" demişti. Askeri uzman Fabian Hoffmann, Batı'nın Putin'le savaşı ancak 2-3 yıl önleyebileceğini söyledi ve Batı'nın Rusya'ya karşı caydırıcı politikasını güçlendirmesi gerektiğini savundu. Ayrıca Hoffmann, sadece savaşın nasıl önlenebileceği değil, aynı zamanda nasıl yürütüleceği konusunda da tartışma çağrısı yaptı.

İsveç de 'savaşa hazırlıklı olun' dedi

NATO üyesi olmayan İsveç de Rusya'ya karşı savaş uyarısında bulundu. İsveç Sivil Savunma Bakanı Carl Oskar Bohlin, "İsveç'te de savaş olabilir, halkımızın savaşa hazır olması gerekir" dedi. İsveç'in 210 yıldır savaşa girmediğine işaret eden Bohlin, "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonucunda zaten Avrupa'da kötü olan güvenlik durumu geçtiğimiz yıl daha da kötüleşti. Rusya'nın hızla yeniden silahlanmasının çok ciddiye alınması gerekiyor” dedi.

Rusya: ABD, Asya-Pasifik bölgesinde NATO altyapısını güçlendirmeye çalışıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Asya-Pasifik bölgesinde NATO altyapısını güçlendirmeye çalıştığını söyledi. Lavrov, "ABD ve AB'yi, bölgede takip eden ülkeleri gerginliğin artmasına yol açan her türlü adımdan vazgeçmeye çağırıyoruz. ABD ve müttefikleri, Asya-Pasifik bölgesinde NATO'nun altyapısını güçlendirmeye çalışıyor" dedi.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin (KDHC) Rusya'yı Ukrayna konusunda desteklediğine dikkati çeken Lavrov, KDHC ile uluslararası platformlarda koordineli hareket ettiklerini belirtti.

Geri Dön 17 Ocak 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN