Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Haziran 2023 Çarşamba

“Almanya göçmenler için cazip değil"

Yapılan bir araştırmaya göre, Almanya’nın ağır bürokrasi ve yetersiz dijitalleşme nedeniyle, bir göçmen ülkesi olarak cazibe merkezi olmadığı ortaya çıktı.

Almanya Teknoloji Bilimleri Akademisi tarafından yapılan bir araştırmada, Almanya’ya Avrupa Birliği dışından çalışmak için gelen göçmenlerin oranının sadece yüzde 4 olduğu kaydedildi.

Ülkenin göçmen ülkesi haline gelebilmesi için kısıtlayıcı politikaların değişmesi gerektiğine dikkat çekilen araştırma hakkındaki analizlerde Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden gelecek göçmenlerin ülkenin nitelikli işçi açığını kapatmak için en önemli potansiyel olduğu ifade edildi.

“Meslek okullarındaki öğrencilerin yüzde 6’sı eğitimini yarıda bırakıyor”

Araştırmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ekonomi uzmanları, ülkedeki, yarı zamanlı çalışan, kadın ve emekliler gibi mevcut potansiyelin halihazırda kullanıldığını ifade etti. Uzmanlar aynı zamanda, Almanya’daki meslek okullarındaki öğrencilerin neredeyse yüzde 6’sının eğitimini yarım bıraktığına ve her 5 öğrenciden birinin de mesleki olarak yeterli donanıma sahip olmadığına dikkat çekildi.

Geri Dön 21 Haziran 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN