Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
08 Temmuz 2024 Pazartesi

Almanya eskisi kadar güvenli değil mi?

Alman futbolcu Toni Kroos, kariyerini sonlandırmasına rağmen İspanya'da yaşamaya devam edeceğini söyledi. Kroos, Almanya'nın 'göç nedeniyle' eskisi kadar güvenli olmadığını savundu.

Almanya eskisi kadar güvenli değil mi?

Real Madrid ve Almanya Milli Takımı'nın efsane futbolcusu Toni Kroos, cumartesi günü ZDF'nin 'Lanz & Precht' adlı podcast programında konuştu. 2014'te Real Madrid'e transfer olduğundan beri İspanya'da yaşayan Kroos, EURO 2024 için Almanya'ya geldiğinde, ülkenin 10 yıl öncesine göre çok değiştiğini ve bu değişimin büyük ölçüde göçler nedeniyle olduğunu belirtti.

"Mülteciler arasında 'iyi-kötü' ayrımı yapılmalı"

Kroos, "Kızım şu anda 7 yaşında. O 14-15 yaşlarına geldiğinde, Almanya'da mı yoksa İspanya'da mı gece saat 23'te dışarı çıkmasını isterim diye düşünüce İspanya diyorum" ifadelerini kullandı. Kroos, bu nedenle, Real Madrid ile ilişkisi kalmasa da Madrid'de yaşamaya devam edeceğini söyledi. Göç konusunu Almanya için bir sorun olarak değerlendiren Kroos, sığınmaların artık kontrolsüz hâle geldiğini vurguladı. "Mültecilere elbette ihtiyacımız var," diyen Kroos, mülteciler arasında 'iyi' ve 'kötü' ayrımı yapılmadıkça Almanya'daki bölünmelerin artacağını savundu.

Almanya'da suç oranı gerçekten artıyor mu?

Toni Kroos, "Almanya 10 yıl önceki gibi değil" dese de, resmi veriler bunun aksini söylüyor. Geçtiğimiz nisan ayında yayımlanan İçişleri Bakanlığının verilerine göre; suç oranları bir yıl öncesine nazaran arttı ancak 10 yıl öncesinden daha az. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser'in açıkladığı raporda, 2023 yılında yaklaşık 5,9 milyon suç işlendiği ifade ediliyordu. 2016 yılında bu sayı 6,3 milyon, 2004 yılında ise 6,4 milyondu.

Bakanlık raporunda, yoksulluğun suç oranlarını artıran en önemli faktörlerden biri olduğu vurgulanırken; mülteciler arasındaki suç oranlarının artmasının nedenlerinin arasında ise savaş, terörizm gibi şiddet deneyimleri, travmalar ve ilk kabul tesislerindeki yaşam koşullarının psikolojik yükü gösterilmişti.

Toni Kroos'un kariyeri

Kariyerinin son maçına İspanya karşısında çıkan Kroos, 2-1'lik yenilgiyle sahalara veda etti. 17 yıllık kariyerinde 754 maça çıkan Kroos, Bayer Leverkusen, Bayern Münih ve Real Madrid'de oynadı. Kulüp kariyerinde 73 gol atan ve 166 asist yapan Kroos, Almanya Milli Takımı ile 114 maçta 17 gol kaydetti. 

34 yaşında sürpriz bir şekilde emekliye ayrılan Kroos, kariyerine 1 Dünya Kupası, 6 Şampiyonlar Ligi Kupası, 6 FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 5 UEFA Süper Kupası, 4 La Liga ve 3 Bundesliga şampiyonluğu sığdırdı. 2018'de Almanya'da 'Yılın Futbolcusu' seçildi.

Geri Dön 08 Temmuz 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN