Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Şubat 2024 Cuma

Almanya, dünyanın en büyük 3'üncü ekonomisi

Almanya, Japonya'yı geride bırakarak, ABD ve Çin'in ardından dünyanın en büyük 3'üncü ekonomisi oldu.

Almanya, dünyanın en büyük 3'üncü ekonomisi

ABD ve Çin, küresel ekonomide lider konumda bulunurken, Japonya uzun süredir dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olarak biliniyordu. Ancak, 2023'ün son çeyreğinde iç talepteki zayıflama nedeniyle yaşanan resesyon sonucunda Japonya, bu konumunu Almanya'ya bıraktı. Japonya'da Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) son çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 azalırken, yıllık bazda da düşüş gösterdi. Bu durum, Almanya'nın 4,5 trilyon dolarlık GSYH ile Japonya'nın 4,2 trilyon dolarlık GSYH'sini geçerek dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi hâline gelmesine yol açtı. Böylece Japonya, dünya ekonomisinde dördüncü sıraya geriledi.

Japon yeninin değerindeki keskin düşüş, Japonya'nın ekonomik gerilemesinde önemli bir faktör olarak gösteriliyor. Son iki yılda dolar karşısında yüzde 18'den fazla değer kaybeden Japon yeni, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) negatif faiz oranları politikasını sürdürmesi nedeniyle geçen yıl yüzde 7 oranında daha kayıp yaşadı. Japonya'da özel tüketim, ekonomik üretimin yarısından fazlasını oluştururken, son çeyrekte yüzde 0,2 azalarak düşüş eğilimini sürdürdü. Yaşlanan nüfus ve artan yaşam maliyetleriyle mücadele eden Japon hane halkının yanı sıra, şirket harcamaları da son çeyrekte yüzde 0,1 düşerek zayıf performans gösterdi.

Habeck ekonomik durumdan endişeli

Bununla birlikte, Yeşiller Partili Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Leipzig'de başladığı üç günlük federal eyaletler turunda Alman ekonomisinin mevcut durumu hakkında endişelerini dile getirdi. Habeck, bu yıl için ekonomik büyüme tahminlerinin önemli ölçüde düşürüleceğini ve yalnızca yüzde 0.2 büyüme beklenirken, durumun 'son derece kötü' olduğunu ifade etti.

Bakan, "Bu şekilde devam edemeyiz" diyerek mevcut ekonomik koşulların sürdürülebilir olmadığına işaret etti. Düşüşün nedenleri arasında Federal Anayasa Mahkemesi'nin bütçe kararının yarattığı sonuçlar gösterildi. Habeck, hükûmetin enerji fiyat frenlerini 2023 sonunda kademeli olarak kaldırma planının insanların yatırım yapabilecekleri parayı azaltacağını belirtti. Bakan, Almanya'nın ekonomik büyümeyi sürdürebilmesi için 'yeniden daha fazla yatırım yapması gerektiğini' vurguladı.

Geri Dön 16 Şubat 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN