Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
13 Mayıs 2024 Pazartesi

Almanya Bitcoin zengini ülkeler arasında dördüncü

Kripto para, artık devletlerin de büyük ilgisini çekiyor. ABD, 213 bin 246 Bitcoin ile piyasada en güçlü devlet konumundayken, Almanya 50 bin Bitcoin ile bu kategoride dördüncü sırada.

Bitcoin, 2009'dan beri finans dünyasında giderek daha merkezi bir rol oynamaya başladı. Küresel çapta yaklaşık 50 milyon kişinin yatırım yaptığı bu kripto para birimi, şirketler ve devletler tarafından da büyük ilgi görüyor. Toplamda, devletler 34.6 milyar dolar değerinde 567 bin 316 Bitcoin kontrol ederken, halka açık şirketler ise 18 milyar 777 milyon dolarlık Bitcoin'e sahip.

Almanya dördüncü sırada

ABD, 213 bin 246 Bitcoin ile bu alanda öncü konumda bulunuyor ve toplam arzın yüzde 1'ini elinde bulunduruyor. ABD'yi, 190 bin Bitcoin ile Çin ve 61 bin Bitcoin ile İngiltere takip ediyor. Dördüncü sıradaki Almanya'nın elinde 50 bin Bitcoin bulunurken, Ukrayna beşinci sırada yer alıyor. 2021'de Bitcoin'i yasal para birimi olarak kabul eden El Salvador ise 5 bin 702 Bitcoin ile altıncı sırada.

Microstrategy'nin Bitcoin varlığı ABD'yi bile aştı

ABD merkezli teknoloji şirketi Microstrategy, 214 bin 278 Bitcoin ile halka açık şirketler arasında en büyük Bitcoin sahibi olarak öne çıkıyor. Şirket, Bitcoin varlıklarının değerinin 13.1 milyar dolara ulaşmasıyla ABD'nin sahip olduğu miktarı bile aşmış durumda. Microstrategy, 2020 yılında enflasyondan korunmak amacıyla Bitcoin almaya başlamıştı. Halka açık şirketler arasında Bitcoin varlığı bakımından ikinci sırada Marathon, üçüncü sırada ise Tesla yer alıyor.

Geri Dön 13 Mayıs 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN