Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Mart 2024 Cumartesi

Almanya asgari ücrette Avrupa'nın gerisinde kaldı

Almanya'da asgari ücret, Avrupa Birliğinin gerisinde kaldı. Uzmanlar, asgari ücretin şu an saatte 14 avro olması gerektiği kanaatinde.

Almanya, Avrupa'da asgari ücret konusunda sınıfta kalıyor. 1 Ocak 2015'ten bu yana yasal asgari ücret uygulayan ülke, ilk olarak saat başına 8,50 avro belirlemişti. 2024 itibarıyla bu miktar brüt 12,41 avro olurken, 2025'te planlanan artışla 12,82 avroya çıkacak. Ancak Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (WSI) uzmanlarından Malte Lübker, Almanya'nın Avrupa Birliği Asgari Ücret Direktifi'ne uygun olarak asgari ücretini daha da artırması gerektiğini vurguluyor. Lübker'e göre, 2023'te asgari ücretin 13,61 avro, 2024'te ise 14 avro olması gerekliydi.

Federal hükûmet, Avrupa Birliği'nin Asgari Ücret Direktifi'ni ulusal yasalara uygulamakla yükümlü. Üye ülkelerin bu düzenlemeyi hayata geçirmeleri için son tarih 15 Kasım 2024. Lübker, Asgari Ücret Komisyonu'nun daha büyük artış seyrini takip etmesinin önemli olduğunu ve Asgari Ücret Yasası'nda ortalama ücretin yüzde 60'ını hedef olarak belirlemenin gerekli olduğunu ifade etti.

WSI Asgari Ücret Raporu'na göre, belirlenen hedefe ulaşabilmek için 2023'te asgari ücretin 13,61 avro, 2024'te ise 14 avroya yükseltilmesi şart. Almanya'nın bu konuda diğer Avrupa ülkelerine göre geride kaldığı görülüyor. 2024 başında Almanya'da asgari ücret yalnızca yüzde 3,4 artarken, Avrupa'daki 22 ülkede ortalama artış yüzde 9,7 oldu. Hollanda ve İrlanda gibi ülkelerde asgari ücrette yüzde 12'yi aşan artışlar yaşanırken, Belçika'da yüzde 2'lik bir artışla Almanya'dan daha yavaş bir artış görüldü.

Geri Dön 30 Mart 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN