Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
28 Mart 2024 Perşembe

Almanların 3'te biri 'korona dönemi politikacıları cezalandırılsın' diyor

Almanya'da, korona salgını dönemine dair, hükûmetin 'bilimsellikten uzak kararlar' aldığına yönelik tutanakların açığa çıkması üzerine tartışmalar devam ediyor.

Almanların 3'te biri 'korona dönemi politikacıları cezalandırılsın' diyor

Almanya'da koronavirüs pandemisi sürecinde hükümetin uyguladığı önlemler ve aldığı kararlar hakkındaki yeni ortaya çıkan gizli tutanaklar, geniş çaplı tartışmalara yol açtı. Bu tutanaklarda, karar alma süreçlerinin şeffaflıktan uzak olduğu ve politikacılar tarafından zorla uygulandığına dair iddialar yer aldı.

2009 – 2013 dönemi Federal Aile Bakanı olan Kristina Schröder (CDU), Bild gazetesine verdiği demeçte, alınan önlemlerin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Almanya'da temel haklar üzerinde en ciddi kesintiye neden olduğunu vurguladı. Schröder, özellikle restoran ve küçük işletmeler üzerindeki etkileri eleştirerek, bu kesimlerin yeterince desteklenmediğini ve ciddi zararlar gördüğünü belirtti. Ona göre, alınan tedbirler hem demokrasiye hem de toplumun birlikte yaşam biçimine zarar verdi.

Bertelsmann Vakfı’ndan Sosyal Uzman Kai Unzicker ise, korona sürecinin insanların devlete ve kurumlara olan güvenini sarsıcı bir etkisi olduğunu ifade etti. Unzicker, ani ve sık sık değişen tedbirlerin insanlarda belirsizlik yarattığını ve bu durumun korona döneminde arttığını söyledi. Hükümetin aldığı ani kararların insanları korkuttuğunu ve haksızlıklara uğradıklarını hissetmelerine sebep olduğunu belirtti.

Ayrıca, Erfurt ve Bamberg üniversitelerinin gerçekleştirdiği bir ankete göre, Almanların yaklaşık üçte biri (yüzde 29) korona döneminde sorumluluk alan siyasetçilerin cezalandırılmasını istiyor. Bilim insanlarına yönelik de bir eleştiri mevcut; ankete katılanların yüzde 19'u, pandemi sürecinde ön plana çıkan bilim insanlarının aldıkları kararlardan ötürü sonuçlarla yüzleşmeleri gerektiğine inanıyor.

Geri Dön 28 Mart 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN