Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Mart 2024 Çarşamba

Almanların 3'te 2'si zorunlu askerliği destekliyor

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre; halkın yüzde 64'ü zorunlu askerliğin geri gelmesinden yana.

Almanya'daki bir araştırma, vatandaşların büyük bir çoğunluğunun, Alman Silahlı Kuvvetleri'nin (Bundeswehr) ülkeyi savunma kapasitesine güvenmediğini ortaya koydu. Focus dergisinin Civey araştırma şirketine yaptırdığı ankete göre, katılımcıların yüzde 75'i Bundeswehr'in savunma kabiliyetine şüpheyle yaklaşırken, yalnızca yüzde 10'u güvendiğini, yüzde 15'i ise kararsız kaldığını belirtti.

Yüzde 64 'zorunlu askerlik geri gelsin' diyor

Aynı araştırma, Almanların yüzde 69'unun ordunun daha fazla finansal kaynakla desteklenmesi gerektiğini düşündüğünü gösterdi. Katılımcıların neredeyse üçte ikisi (yüzde 64), savunma harcamalarının gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 2'sinden fazlası olması gerektiğini savunurken, yüzde 64'ü zorunlu askerliğin yeniden uygulanması gerektiği görüşünde birleşti.

Yüzde 68 Rusya'nın Almanya'nın güvenliğini tehdit ettiğine inanıyor

Rusya'nın Ukrayna'daki askeri faaliyetlerinin Almanya'nın güvenliğini tehdit ettiğine inananların oranı ise yüzde 68 olarak belirlendi. Ankete katılanların yüzde 32'si Almanya'ya yönelik bir askeri saldırı durumunda silaha sarılıp savaşa katılacaklarını ifade ederken, yüzde 57'si olası bir savaş durumunda savaşmayacaklarını dile getirdi. Nükleer silahlanma konusunda ise, Almanların yüzde 45'i ülkenin atom bombası bulundurmaması gerektiğini, yüzde 22'si ise mutlaka nükleer silahlara sahip olması gerektiğini belirtti.

Zorunlu askerlik tartışması

Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius, mevcut yasama dönemi bitmeden ülkede zorunlu askerliği yeniden uygulamak amacıyla hazırlıklara başlandığını duyurdu. Pistorius, ofisine 1 Nisan'a kadar "Alman askerlik hizmeti modeli için seçenekler sunması" yönünde talimat verdiğini belirtti ve 2025'teki federal seçimlerden önce kendi zorunlu askerlik modelini önermeyi hedeflediğini açıkladı.

Geri Dön 20 Mart 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN