Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
20 Haziran 2024 Perşembe

Almanlar günde 8 saat 37 dakika uyuyor

Araştırmaya göre, Almanlar günde ortalama 8 saat 37 dakika uyuyor. Tatil günlerindeyse bu süre 9 saat 15 dakikaya çıkıyor.

Almanya’da Federal İstatistik Dairesi (Destatis) verilerine göre, 2022 yılında 10 yaş ve üzeri Almanlar günde ortalama 8 saat 37 dakika uyuyor. Hafta sonları ve tatil günlerinde ise bu süre 9 saat 15 dakikaya çıkıyor. 

21 Haziran Uyku Günü nedeniyle yayımlanan raporda, çocuk sahibi olmayan çiftlerin, çocuklu çiftlere göre günde sadece 19 dakika daha az uyuduğu belirtildi. 

Yaş gruplarına göre uyku süresine bakıldığında, uyku süresi yaşla birlikte azalıyor, ancak emeklilik yaşında tekrar artış gösteriyor. 2022'de Almanlar, 10 yıl öncesine göre günde 8 dakika daha fazla uyudu. 2012/2013 yıllarında yapılan araştırmada, 10 yaş ve üzeri kişiler ortalama 8 saat 29 dakika uyuyordu.

Almanlar, günde ortalama yarım saat spor yaparken, bunun dört katı süreyi ekran karşısında geçiriyor. Destatis verilerine göre, 2022 yılında 10 yaş ve üzeri Almanlar, günde ortalama 34 dakika spor yaptı. Erkekler ortalama 36 dakika, kadınlar ise 32 dakika spor yaptı. Boş zamanlarının üçte biri ise günde ortalama 2 saat 8 dakika TV izleyerek geçirildi.

Geri Dön 20 Haziran 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN