Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
19 Haziran 2024 Çarşamba

Alman polisi Afgan aileyi Polonya'ya bıraktı, Almanya özür diledi

Alman Federal Polisi, cuma günü bir Afgan aileyi Polonya sınırına geri gönderdiği ortaya çıktı. Alman yetkililer, Polonya'dan özür diledi. 

Alman Federal İçişleri Bakanlığı, sınır dışı edilen aileyle ilgili yaşanan yanlış anlaşılmalar nedeniyle Polonya yetkililerinden özür diledi ve iki ülke arasındaki iş birliğinin önemini vurguladı.

Polonya başbakanı, Olaf Scholz ile görüşecek

Polonya sınır muhafızlarına göre, Alman polisi, beş kişilik Afgan aileyi cuma sabahı Polonya'nın Osinow Dolny kasabasındaki bir otoparka bıraktı. Görgü tanıkları, Alman polis aracının hemen geri döndüğünü ve Polonyalı yetkililerin aileye yardım ettiğini belirtti. Polonya sınır muhafızları, bu hareketin iki ülke arasındaki iş birliği kurallarına aykırı olduğunu açıkladı. Polonya Başbakanı Donald Tusk, konuyu Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşeceğini duyurdu.

Alman Polisi savunma yaptı

Alman Federal Polisi, olayın farklı bir şekilde geliştiğini savundu. Gece saatlerinde aileyi Almanya'ya yasa dışı girmeye çalışırken yakaladıklarını belirtti. Ailenin Polonya iltica belgelerine sahip olduğu ve Almanya'da iltica başvurusunda bulunmadığı açıklandı. Polonya sınır muhafızlarından yanıt alamayınca, aileyi sınırdan geri göndermeye karar verdiklerini söylediler. Ayrıca çocukların sağlık sorunları nedeniyle en yakın eczaneye gitmeleri gerektiğini ve annelerinin telefonunu unuttuğu için geri dönmek zorunda kaldıklarını eklediler.

Federal İçişleri Bakanlığı ise bu tür bir olayın ilk kez yaşandığını ve durumun hem Almanya hem de Polonya yetkilileri tarafından inceleneceğini belirtti.

Geri Dön 19 Haziran 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN