Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
20 Haziran 2024 Perşembe

Alman Öğretmenler Birliği: Sistem tıkandı

Açıklanan eğitim raporunu değerlendiren öğretmenler, sistemin tıkandığını ve "sınıflarda yabancılar arttıkça ders vermenin zorlaştığını" söyledi. Yeşiller ise eğitim politikalarına tepki gösterdi.

Bağımsız bilim insanları tarafından hazırlanan ve Eğitim ve Kültür Bakanları Konferansı ile Federal Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen “10'uncu Milli Eğitim 2024 Raporu” açıklandı. Federal Eğitim Bakanı Stark-Watzinger, raporun eğitim sisteminin büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu gösterdiğini belirterek, "Eğitim politikasında acilen bir dönüşüme ihtiyacımız var. Farklı düzeylerde ve yaş gruplarında ele alınması gereken bir bakış açısı değişikliğine ve çeşitliliği fırsat olarak gören eğitim kurumlarına ihtiyacımız var” dedi.

Eğitimde nitelikli iş gücü açığı ve dijitalleşme sorunu

Raporun yazarlarından Profesör Kai Maaz, nitelikli iş gücü sıkıntısının temel bir sorun olduğunu vurguladı. "Çok az öğretmen ve eğitimci var. Dijitalleşme de yavaş ilerliyor. Buna göç de eklenince, okul sistemindeki mülteci ve göçmen sayısının yüksek olması toplumsal eşitsizliği artırıyor" dedi.

İlkokullarda hiç Almanca bilmeyen çocuklar var

Rapora göre, eğitim başarısını belirleyen öncelikle ebeveynlerdir. İlkokul çağında bile pek çok çocuk asgari gereklilikleri karşılayamıyor. Alman Öğretmenler Birliği Başkanı Stefan Düll, Almanya’daki eğitim sisteminin aşırı göç nedeniyle aşırı yüklendiğini belirterek, "Göç baskısı nedeniyle sistem buna ayak uyduramıyor" dedi. Düll, bazı ilkokul sınıflarında hiç Almanca bilmeyen çocukların bulunduğunu ve bu durumun öğretmenler için büyük bir zorluk oluşturduğunu ifade etti.

Okulu bırakanların oranı artıyor

Düll, yüksek göç baskısının günlük okul yaşamını olumsuz etkilediğini belirterek, "Göçmenlerin yüzdesi ne kadar yüksek olursa, sınıfta motive olmak o kadar zor olur. Okuma yazma bilmeyen grubun daha da büyümesi muhtemel" dedi. Ayrıca, düşük vasıflı kişilerin sayısının zaten yüksek olduğunu ve okulu bırakanların oranının arttığını söyledi.

Yeşiller: Almanya'da eğitim başarısı hâlâ sosyal kökene bağlı

Federal Veliler Birliği Başkanı Heyartz, öğrenci topluluğunun daha heterojen ve çeşitli hâle geldiğini belirterek, daha fazla öğretmene ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Yeşiller Partisi Federal Milletvekili Özcan Mutlu ise, "2024 eğitim raporuna göre, kaybeden, sosyal dezavantajlı ailelerin veya göçmen ailelerin çocukları! Almanya'da eğitim başarısı hâlâ sosyal kökene bağlı. Maalesef!" eleştirisinde bulundu.

Geri Dön 20 Haziran 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN